Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

torstai 7. kesäkuuta 2012

Rajojen rikkojat

Niin kuin olen kirjoitellut, niin MM-karsinnoissa on viikonlopun ja alkuviikon aikana rikottu useita eri rajapyykkejä erilaisissa maaleissa. Alla listausta maaleista ja niiden tekijät vielä esille nostettuna. On taas hyvä muistaa, jos seuraatte FIFAn sivuilta myös noita tilastoja, niin nämä ovat oikeat. FIFA on laskenut maalit sen mukaan, mikä on ollut virallinen lopputulos, minä sen mukaan, kuinka monta maalia otteluissa on oikeasti tehty. Eli siis kun FIFA on kabineteissa muuttanut otteluiden tuloksia, niin minä olen laskenut niistä ne maalit, jotka oikeasti on tehty. Eli siis jos ottelu on päättynyt esim. 1-1 ja FIFA on muuttanut sen 0-3:ksi, niin minä olen laskenut 2 maalia, FIFA 3.

800. maali
Karsintojen kannalta tärkeimpänä rajapyykkinä voidaan 800. maalin rajapyykkiä. Se saavutettiin ottelussa Argentiina - Ecuador, kun Sergio Aguero vei ottelun alkupuolella Argentiina 1-0 johtoon. Lopulta Argentiina siis voitti 4-0.

Kotijoukkueen 500. maali
Kotijoukkueiksi merkatut maat ovat nyt tehneet yli 500 maalia karsinnoissa. Kotijoukkueiksi merkatut sen vuoksi, että kaikkia otteluita ei ole pelattu maiden kotikentillä, mutta ne otteluohjelmaan on merkattu olemaan kotijoukkueita. 500. maali syntyi ottelussa Uusi Kaledonia - Samoa, kun Uuden Kaledonian Judikael Ixoee vei maansa 4-0 johtoon ottelussa. Lopulta Uusi Kaledonia voitti ottelun 9-0.

2. jaksolla 500. tehty maali
Karsinnoissa on nyt toisella jaksolla tehty myös 500 maalia. Tämä on myös samalla viimeisin rajapyykki, mikä on MM-karsinnoissa rikottu. Raja meni rikki Papua Uusi Guinean ja Tahitin välisessä ottelussa, kun Papua Uusi Guinean Kema Jack tasoitti ottelun Tahitia vastaan lukemiin 1-1. Tämä oli samalla ottelun lopputulos.

Kotijoukkueen 1. jaksolla tehty 200. maali
Kotijoukkueiksi merkatut maat ovat nyt tehneet MM-karsinnoissa ensimmäisellä jaksolla kaikkiaan reilut 200 maalia. Rajapyykki meni rikki ottelussa Tahiti – Uusi Kaledonia, kun kotijoukkueen Nicolas Vallar vei Tahitin 2-0 johtoon. Lopulta ottelu päättyi Tahitin 4-3 voittoon.

Vierasjoukkueen 2. jaksolla tehty 200. maali
MM-karsinnoissa on nähty nyt vierasjoukkueiden tekemänä toisella jaksolla yli 200 maalia. Tämä rajapyykki meni rikki myös Tahitin ja Uuden Kaledonian välisessä ottelussa, kun  vierasjoukkueen Dick Kauma kavensi ottelun 4-3 lukemiin. Se myös jäi ottelun lopputulokseksi.

Afrikan 100. maali
Afrikan alueen MM-karsintaotteluissa nähtiin viikonloppuna karsintojen 100. maali. Se syntyi Guinean Ibrahima Traoren toimesta ensimmäisellä jaksolla, kun hän vei maansa johtoon sekä samalla voittoon ottelussa Zimbabwea vastaan.

Tällaisia rajojen rikkojia nähtiin siis viikonlopun ja alkuviikon aikana. Lisää on tulossa ensi viikonlopun jälkeen.