Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Otteluyhteenveto, 1. pelipäivä, Aasia, 4. kierros

Aasian alueen MM-karsinnoissa palattiin tositoimiin 4 ottelun voimin eilen. Karsinnassa alkoi nyt se vaihe, kun aletaan seulomaan jyviä akanoista ja lopullisia MM-lopputurnaus maita. Mukana on vielä 10 maata, joista 4-5 pääsee kisoihin. Tuo valinnaisuus tulee siitä, että viidenneksi sijoittunut selviää maanosien väliseen jatkokarsintaa, josta otteluparien voittajat menevät itse kisoihin. Eilen siis aloiteltiin molemmat lohkot kahden ottelun voimin. Pääosin ottelut menivät ilman yllätyksiä. Panosten nousun huomaa myös maalien määrän tippumisessa, sillä neljässä ottelussa tehtiin yhteensä 7 maalia, ja näistäkin 3 teki Japani ottelussa Omania vastaan. Omat arvioni eivät sitten osuneet ollenkaan, vain Japanin voitto oikein, joten hyvin tuskallinen päivä oli siinäkin mielessä. Alla otteluista lyhyet yhteenvedot.

Aasia, Lohko A
A lohkon ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Uzbekistan ja Iran. Ottelun oli jo lähtökohdiltaan yksi lohkon tärkeimmistä peleistä, sillä molemmat maat ovat ehdolla MM-kisoihin ihan vakavissaan. Katselin ottelun netin kautta ja täytyy sanoa, että selkeä vääryys tapahtui ottelussa. Uzbekistan oli ottelussa selkeästi hallitsevampi puoli ja jo alusta lähtien näytti, että Iran on tullut hakemaan vain tasapeliä ottelusta. Toisella jaksolla varsinkin Iran oli ihan purjeessa koko ajan ja Uzbekistan vyörytti. Se sai pallon kertaalleen maaliinkin hidastuskuvien mukaan, mutta tuomari ei nähnyt tilannetta. Kyseisessä tilanteessa Uzbekistanin pelaaja pääsi laukomaan n. metristä ja maalin sisällä ollut puolustaja hyökkäsi vastaan. Pallo osui häneen ja kimposi pois, mutta kuvan mukaan pallo kerkesi käymään maalissa. No sitä ei hyväksytty ja kuin kohtalon oikkuna lisäajalla, aivan viimeisellä sekunnilla Iran pääsi 2 vastaan 1 ylivoima hyökkäkseen ja iski siitä ottelun voittomaali ja vei mukanaan erittäin tärkeät vieraspisteet. Kokemus oli jälleen valttia, mutta toisaalta ilman tuota tuomarivirhettä ottelun loppukin olisi ollut erinlainen. No nyt näin. Oma veikkaus meni persiilleen, kun veikkasin Uzbekistanin voittoa, tosin ei sekään kaukana ollut.

Lohkon toisella ottelussa kohtasivat Libanon ja Qatar. Ottelusta oli odotettavissa tasainen ja sitä se kyllä koko ottelun olikin, vain lopussa, luonnollisesti, Libanon painosti enemmän. Qatar onnistui toisen jakson puolivälin aikoihin iskemään yhden maalin ja tällä kertaa se riitti voitoon. Itse olin veikannut tasapeliä, eikä sekään ollut kaukana, kun Libanonin hyökkääjä ohjasi yliajalla pallon kolmesta metristä ohi maalin. Qatar on nyt hyvissä asemissa lohkossa, sillä on vielä 3 kotiottelua jäljellä ja jo 3 pistettä kasassa. Libanonin tilanne on vaikeampia, mutta toisaalta se on jo saavuttanut paljon näissä karsinnoissa ja kerää kokemusta. Sen aika tulee tulevissa karsinnoissa.

Aasia, Lohko B
Lohkon B päiväottelussa kohtasivat Japani ja Oman. Ennalta arvioituna kierroksen helpoin ottelu ja sitä se myös oli livenä. Japani painoi koko ajan päälle ja lopulta sai palkkionsa. Ensimmäisellä jaksolla 1 maali ja toisella helpottavat pari maalia ja näin ollen helpohko 3-0 voitto. Japani on oikealla tiellä kohti MM-kisoja. Omanin esitys jäi vaisuksi, oikeastaan juurikin niin vaisuksi, kuin mitä sen aloitus oli edellisellä karsintakierroksella. Nyt pitäisi saada aiemmin kiinni omasta pelistä, sillä nyt sitä ei pelasta muiden maiden hölmöilyt. Kaikki on ansaittava itse. Tämän ottelun siis onnistuin veikkaamaan oikein.

Toisessa ottelussa tässä lohkossa kohtasivat Jordania ja Irak. Jordania on tehnyt määrätietoista työtä jalkapallon parissa ja on nousemassa Aasian suurien joukkoon, mutta vielä on kuitenkin matkaa. Nyt se kuitenkin hallitsi ottelutapahtumia Irakia vastaan, mutta jäi silti tasapeliin. Irak meni ensimmäisellä jaksolla johtoon ja sen loppupuolella Jordania tasoitti. Toisella jaksolla kyttäiltiin enemmän ja Jordanian oli lähempänä maalintekoa, mutta silti ottelussa jäätiin 1-1 tasapeliin. Molemmilla säilyi hyvät mahdollisuudet taistella jatkossakin paikasta kisoihin, vaikkakin Japani vaikutti aika kovalta.

Tällaisia tunnelmia siis Aasian alueen karsinnoista. Afrikkaa tulossa vielä iltapäivän aikana.