Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

perjantai 15. kesäkuuta 2012

MM-karsintojen tilastoja

Ajallisesti karsinnat jalkapallon MM-kisoihin alkavat olemaan puolessa välissä, mutta ottelumäärällisesti ollaan vielä aika kaukana puolestavälistä. Paljon on jo kerinnyt karsinnoissa tapahtumaan, mutta paljon on myös vielä tulossa. Syksyllä syyskuun 7. päivä pelataan jälleen, mutta sitä ennen suodaan jalkapalloilojoille tarvittavat lepopäivät. Olen tilastoinut muutamia asioita jokaisesta ottelusta lähinnä liittyen otteluihin, niiden tuloksiin, maaleihin ja niiden tekoaikoihin. Sieltä löytyy paljon mielenkiintoista dataa. Olen tähän kerännyt nyt kootusti tilastoimani jutut. Värikoodauksista sen verran, että punainen tarkoittaa juuri rikkoutumassa tai kohta rikottavaa rajapyykkiä. Vaalean vihreä vain päivittyvää kenttää.

Aloitetaan MM-karsintoihin osallistuvista maista. Kaikkiaan karsintoihin osallistuvia maita on 204, joista nyt n. kolmannes on jo menettänyt mahdollisuutensa jatkoon. Karsinnoissa pelanneista maista uupuu vielä 53 Euroopan maata. Kaikki pudonneet maat on lueteltu tuossa oikealla siinä järjestyksessä, kun ne ovat karsinnoista pudonneet.

74

Karsinnoissa on nyt pelattu 310 ottelua. Kotivoittoon ottelut ovat päättyneet n. 50%:sti. Tasapelien määrä yltää lähes vierasvoittojen tasolle. Mukana on myös suurimmat vieras- ja kotivoitot.

1.6.2012: Samoa - Tahiti

Otteluihin liittyvät rajapyykkitilastot on jo julkaistu pari postausta sitten, tästä syystä jätän ne nyt pois. Mutta ottelun tuloksista tehtyä listaa ei ole vielä julkaistu, joten se on tuossa alla.

85

Eli 1-1 tasatulos on selkeästi yleisin tulos karsinnoissa. Lähes 15% otteluista on päättynyt 1-1 tasapeliin. Yleisin vieras- ja kotivoitto on 1-0 tai 0-1, tämä kertonee maiden tasaisuudesta. Yllättävää kuitenkin on, että esim. ottelutulos 4-0 on ollut noinkin yleinen, jopa yleisempi kuin kotivoitto 3-0.

Maaleja karsinnoissa on tehty jo lähes 1000 kappaletta. Näistä kotijoukkueet ovat tehneet reilusti yli puolet. Yllättävän selvästi myös toisella jaksolla tehtyjen maalien määrä on korkeampi kuin ensimmäisellä jaksolla tehtyjen. Sama trendi toistuu myös koti- ja vierasjoukkueiden ensimmäisellä ja toisella jaksoilla tekemistä maaleista, luonnollisesti.