Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Otteluyhteenveto, 1. pelipäivä, Afrikka, 2. kierros, osa3

Afrikan alueella oli karsintojen 2. kierroksen ensimmäisestä pelipäivästä pelaamatta vielä 7 ottelua. Näiden otteluiden jälkeen kaikki mukana olevat Afrikan alueen maat ovat pelanneet vähintään yhden MM-karsintaottelun. Näissä 7 ottelussa tehtiin yhteensä vain 9 maalia. Tämä tarkoittaa koko päivänä vain reilu maali jokaisessa ottelussa, kun taas koko pelipäivän aikana tehtiin 42 maalia, joka tekee keskiarvoksi 2,1 maalia per ottelu. Panokset siis näkyvät Afrikan alueen karsinnoissakin. Tässä viimeisessä 7 ottelun osassa nähtiin myös pari mojovaa yllätyksiä, niistä tarkemmin tuossa alla.

Sen verran Afrikan alueella kuitenkin saatiin aikaiseksi, että Afrikan alueen karsintojen 100. maali näki päivänvalon. Se osui otteluun Zimbabwe – Guinea. Ensimmäisen jakson puolivälissä Guinean Ibrahima Traore vei Guinean 1-0 johtoon ottelussa Zimbabwea vastaan. Tämä maali osui samalla olemaan voittomaali.

Afrikka, Lohko A
Lohkon A ottelussa nähtiin pelipäivän kovin pommi, kun jalkapallokääpiö Etiopia piinasi edellisten MM-kisojen kisaisäntää Etelä-Afrikkaa. Etiopia meni ottelussa johtoon ensimmäisen puoliajan puolivälissä, tämän jälkeen se onnistu taistellen pitämään itsensä johtoasemassa aina 77 minuutille, jolloin Etelä-Afrikka tuli tasoihin. Voittomaalia se ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Näin ollen ottelu päättyi, ehkä jopa hiukan sensaatiomaisesti tasan. Tämän piti kuitenkin olla täysin Etelä-Afrikan heiniä. Itsekin ennustelin lohkoon Etelä-Afrikalle vaikeuksia, mutta jotenkin kuvittelin, että niitä tulisi muiden maiden kanssa. Tähänkin otteluun oli laittanut Etelä-Afrikan voittamaan, väärin meni. Mutta lohkon kannalta hieno asia, sillä mielestäni hienoiset suosikit Botswana ja Etelä-Afrikka kompuroivat ja lohko on näin täysin auki. Keski-Afrikan tasavalta on Botswana voitollaan kärjessä.

Afrikka , Lohko E
E lohkon ottelussa kohtasivat Niger ja Gabon. Ottelusta oli etukäteen odotettavissa tiukka vääntö, sillä niin tasavahvoja maat ovat tilastojen yms. tasolla. Kumpikaan ei kuitenkaan saanut lohkoon täydellistä avausta, sillä ottelu päättyi tasaisen väännön jälkeen tasalukemiin 0-0. Mielenkiintoinen tulos lohkon kannalta, sillä toissa päivänä lohkon toinen ottelu Burkina Fason ja Kongon välillä päättyi myös 0-0 tasan. Näin momentum siirtyi nyt vieraissa pelanneille maille, niillä kun on yksi kotiottelu enemmän jäljellä. Itse veikkasin tähän otteluun tasuria ja sain sen hienosti kiinni.

Afrikka, Lohko F
Lohko F:n ainossa ottelussa Nigeria kohtasi kotikentällään Namibian. Etukäteen ajateltuna selkeästi Nigeria peli, mutta peli kentällä oli ihan toista. Namibian onnistui puolustamaan tiukasti ja pitämään Nigeriaa pinteessä aina ottelun loppuhetkille asti. Vasta 80 minuutilla Nigeria onnistui puhkaisemaan puolustusmuurin helpottavalla 1-0 maalilla. Näin se otti johtopaikan lohkossa ja on hyvissä asemissa jatkoa ajatellen. Mutta vakuuttava se ei ollut, joten avoinna on tämäkin lohko. Oma veikkaukseni oli Nigerian voitto ja sitä jouduin odottamaan  aika pitkään…

Afrikka, Lohko G
Toisessa G lohkon ottelussa kohtasivat Zimbabwe ja Guinea. Lähtökohtaisesti vierasjoukkue oli hienoinen suosikki otteluun, mutta ei Zimbabweakaan voinut ulos laskea ottelun voitosta. Tästä syystä olinkin veikannut otteluun tasapeliä, hienoisella riskillä. Riski ei kuitenkaan onnistunut, sillä Guinea kaappasi vieraspisteet mukaansa 0-1 voitolla. Tässä ottelussa siis syntyi Afrikan alueen karsintojen 100. maali. Zimbabwen osalta karsinta on aika lailla taputeltu, kun se ei pystynyt ottamaan pistettäkään kotikentällä. Vaikka pelejä on vielä 5 jäljellä, niin lasken sen ulos. En vain jaksa uskoa, että se esim. kaataa Egyptin vieraskentällä.

Afrikka, Lohko H
Lohkon H ainoassa ottelussa kohtasivat Benin ja Afrikan mestaruuskisojen pronssijoukkue Mali. Tässä ottelussa pamahti toinen karsintapäivän pommi, kun Benin onnistui kukistamaan Malin ensimmäisellä jaksolla tehdyllä maalilla 1-0. Mali oli kyllä ottelussa hallitsevampi, mutta maalinteko oli sille hyvin vaikeaa. Benin siis nappasi arvokkaan voiton ja on hyvissä asemissa. Malin osalta tilanne ei kuitenkaan ole vielä katastrofaalinen, mutta nyt sen on pakko voittaa sunnuntaina Algeria kotikentällään, joka tällä kertaa sijaitsee Burkina Fasossa. Jos siitä tulee tappio, niin Mali voi sanoa heihei MM-kisoille. Oma veikkaukseni Malin voitosta haihtui taivaan tuuliin.

Afrikka, Lohko I
Lohkossa I pelattiin myös yksi ottelu eilen, siinä kohtasivat Togo ja Libya. Tämäkin ottelu oli ennustettavissa tasaiseksi, sillä varsinkin Libya on tehnyt viime aikoina hyvää nousua vaikeasta tilanteesta huolimatta. Ottelu alkoi räväkästi, kun Togo meni johtoon ja 8. minuutilla. Libya kuitenkin tuli tasoisin jo 7 minuuttia myöhemmin. Näissä lukemissa mentiinkin sitten aina ottelun loppuun saakka. Molemmille ansaittu piste ja mahdollisuuksia jatkoa varten. Itse onnistuin nappaamaan tämän tasapelin myös kiinni. Nämä pari osunutta tasapeliä paransi kassan tilannetta hyvin heikkona päivänä. Jäin kuitenkin miinukselle.

Afrikka, Lohko J
Lohko J avauspelipäivän toinen ottelu oli Angolan ja Ugandan välinen. Lohko J:stä on povailtu huipputasaista ja sellaista varmasti tullaan saamaankin. Tämäkin ottelu oli erittäin tasainen, Angola meni heti ottelun alkupuolella johtoon ja onnistui hallitsemaan peliä muutenkin. Toisella puoliajalla peli kääntyi Ugandalle ja se sai ansaitun tasoitusmaalinsa aivan ottelun lopussa. Näin pisteet tasattiin, joka oli molemmille pieni pettymys. Ugandan asemat jatkoa ajatellen ovat nyt paremmat, mutta tässä lohkossa mikään ei ole varmaan ennen viimeistä peliä. Oma veikkaukseni Angolan voitosta mureni tuohon loppuhetken maaliin, mutta sitten taas se piti elossa Ugandan mahdollisuudet jatkoon, niin kuin olen veikannut.

Näin siis Afrikan peleissä. Viikolla on tulossa paitsi tuota Oseanian karsintaa, niin myös Pohjois- ja Väli-Amerikan karsintaa. Viikonloppuna sitten vähän kaikenlaista. Katsotaan miten siitä selvitään näin juhlakauden aikana…