Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Otteluyhteenveto, 1. pelipäivä, Afrikka, 2. kierros, osa2

Näin saatiin kaikki Afrikan alueen tämän päivän pelit pelattua. Kaikkiaan kentällä oltiin 11 maassa. Maaleja tuli kovin niukasti, sillä niitä tehtiin vain 24, eli siis vain hieman yli 2 per ottelu. Näin ollen tuo 800 maalin rajapyykki jäi vieläkin odottelemaan itseään. Tuntuisi, että Argentiinan ottelussa tuo pyykki tulee menemään poikki, koska vain 2 maalia puuttuu. Muutama mojova yllätyskin nähtiin, ja sehän tuo aina piristystä karsintoihin. Alla tarkempia kommentteja otteluista. Lisää luvassa huomenna tai viimeistään maanantaina.

Afrikka, Lohko A
Lohkon A ainoana otteluna pelattiin Keski-Afrikan Tasavallan ja Botswanan välinen ottelu. Keski-Afrikan Tasavalta teki maalin per jakso ja vei niillä ottelun voiton. Omasta mielestäni ehkä jopa hiukan yllättäen, mutta nähtävästi en tiedä tarpeeksi Afrikkalaisesta jalkapallosta. Veikkasin tähän Botswanan voittoa, joten se meni väärin. Keski-Afrikan Tasavallan voitto teki tästä lohkosta mielenkiintoisen, sekin on hyvin mukana kun lopullista lohkovoittajaa haetaan.

Afrikka, Lohko B
Lohkon B ensimmäisenä otteluna pelattiin Sierra Leonen ja Kap Verden välinen ottelu. Tasaisen parivaljakon ottelut olivat päättyneet aina kotivoittoon. Ja samalla kaavalla jatkettiin jälleen, Sierra Leone otti varman 2-1 voiton, Kap Verden lopussa tekemän kavennus oli vain kosmetiikkaa. Itse veikkailin myös Sierra Leonen voittoa ja se osui oikeaan.

Illan toisessa B lohkon ottelussa Tunisia oli pitkään hätää kärsimässä Päiväntasaajan Guinean kanssa. Nopeat maalit 52 ja 56 minuuteilla nosti sen 2-1 johtoon ja lopussa se vielä kaunisteli lukuja ja voitti 3-1. Minulla oli lapulla myös Tunisian voitto tästä ottelusta, mutta se joutui kyllä yllättävän tiukille ja Päiväntasaajan Guineaa ei voi laskea ulos karsinnoista.

Afrikka, Lohko C
Karsintojen ensimmäisestä yllätyksestä vastasi Gambia ottelussa Marokkoa vastaan. Ottelun alkupuolella johtoon mennyt Gambia pystyi pitäIlmään kovasti painostaneen Marokon nollilla ottelun loppupuolelle asti. Maalin Marokko pystyi tekemään, mutta ei voittamaan. Voidaan siis puhua pienestä yllätyksestä. Itse en jaksanut uskoa Gambiaan, mutta niin siinä vain kävi, että piste sen tilille ottelusta kilahti, oma veikkaus siis meni väärin.

Lohkon C toissa ottelussa Norsunluurannikko otti rutiinivoiton Tansaniasta. Ottelu ei paljon tarjonnut, muuta juuri sen verran, että Norsunluurannikko teki 2 maalia, yhden molemmilla jaksoilla ja voitti ottelun helposti. Tämä voitto oli helposti arvattavissa, joten oikein meni sekin.

Afrikka, Lohko D
Illan suurimmasta paukusta vastasi Sudan D lohkon ottelussa Sambiaa vastaan. Sen vakuuttava esitys riitti hienoon voittoon kotikentällä hallitsevasta Afrikan mestarista, Sambiasta. Olisiko Sambia lähtenyt otteluun hiukan napit auki ja saman tien tuli kuitti. Sambian matka jatkoon on nyt hiukan hankalampi. Oma veikkaukseni meni yhtä pahasti metsään kuin omat frisbeegolf heittoni.

Afrikka, Lohko E
Lohkon ainoa ottelu oli Burkina Fason ja Kongon välinen ottelu. Maat tiedettiin etukäteen tasaisiksi ja sellaiseksi ottelu muodostuikin. Kumpikaan maa ei onnistunut tekemään maaliakaan, joten ottelussa päädyttiin 0-0 tulokseen. Molempien jatkomahdollisuudet ovat edelleen ihan hyvissä kantimissa. Varsinkin vierasjoukkueelle tämä oli voitto. Oma veikkaukseni meni oikeaan ja hyvällä kertoimella kassaa saatiin mukavasti paikkailtua.

Afrikka, Lohko F
Lohkon F ainoa ottelu tänään oli Kenian ja Malawin välinen ottelu. Se oli ennustettavissa tasaiseksi ja sellainen se olikin. Vetosivustojen mukaan hyökkäysten määrät olivat kokolailla samat, kuten myös muut tilastot. Näin ollen 0-0 tulos ei ollut mikään vääryys. Samalla oma arvioni tasapelistä osui oikeeseen. Tällä tuloksella molemmat säilyttivät hyvät asemat jatkoa ajatellen, huomenna nähdään missä iskussa Nigeria on.

Afrikka, Lohko H
Lohkon H ainoa ottelu ja samalla Afrikan karsintapäivän viimeinen oli Algeria ja Ruanda välinen peli. Siitä ennusteltiin kotivoittoa ja ekan jakson puolivälissä Algeria tekaisi pari maalia ja siihen voidaan sanoa ottelun loppuneen. Ruanda ei enää noussut siitä sillasta. Toisella jaksolla Algeria teki vielä pari maalia. Näin Algerialle voitto ja minulle yksi oikea arvaus.

Afrikka, Lohko I
Lohko I:n ainoa ottelu pelipäivän aikana oli Kamerun vastaan Kongon Demokraattinen Tasavalta. Kamerun oli otteluun lähtiessä pienoinen suosikki, mutta mitään maalijuhlaa ei ollut odotettavissa. Sellaista ei saatukaan, Kamerun voitti ottelun 1-0 kotikentällään rankkarimaalilla. Onnistuin veikkaamaan tämän oikein, mutta Kamerun esitys oli juuri niin tahmea kuin olettaa saattaa. Vaikeaa voi olla ensi lauantaina Libyaa vastaan.

Afrikka, Lohko J
Viimeisen lohkon ainoa ottelu oli Senegalin ja Liberian välinen ottelu. Senegal teki ottelun itselleen vaikeaksi päästämällä Liberian heti alussa johtoon. Sitten se tuhlasi vielä rankkarin, kunnes vasta 33 minuutilla se tuli tasoihin ja sitten toisella jaksolla Liberialaisen punakortin jälkeen paineli menojaan ja otti selvähkön 3-1 kotivoiton. Paljon jäi kuitenkin senkin esiintymisestä kysymysmerkkejä. Nyt kuitenkin voitto, niin kuin arvelin etukäteen.

Näin siis pelattiin Afrikassa, lisää on tulossa, kunhan tässä kerkiää. Ikävästi vieläkin se 800. maali odottelee itseään, mutta eiköhän se viimeistään aamuyöstä Oseaniassa mene rikki.