Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Otteluyhteenveto, 1. pelipäivä, Afrikka, 2. kierros, osa1

Afrikan alueen karsinnan toinen kierros polkaistiin illalla käyntiin, jopa osin skandaalimaisissa tunnelmissa. Yllätyksiä ei kuitenkaan nähty, vaan ennakkosuosikit veivät voitot. Alla hiukan lisää otteluista ja ongelmista.

Afrikka, Lohko D
Lohkon D ottelussa Ghana – Lesotho oli erittäin suuria vaikeuksia saada ottelu pelattua. Ghana johtaessa ottelua 4-0 toisen puoliajan loppupuolella sammuivat stadionin valot ja ottelu jouduttiin keskeyttämään. Kun keskeytys oli jatkunut jo toista tuntia, pelin arveltiin päätettävän kokonaan. Tätä kautta FIFAlle olisi jäänyt päätösvalta, että pelataanko ottelua vai ei. Onneksi valot kuitenkin stadionille lopulta saatiin päälle ja parin tunnin odottelun jälkeen peli saatiin pelattua loppuun. Tauolta ei kuitenkaan tullut käytännössä kuin yksi joukkue, sillä Ghana tekaisi vielä 3 maalia tuon lyhyen jakson aikana. Näin se sai toivomansa avauksen ja samalla se oli minun arvaukseni mukainen. Lesotholle voi povata jo tämän perusteella todella pitkään karsintaa.

Afrikka, Lohko G
Lohkon G avausottelussa Egypti otti Mosambikin juuri niin rutiinivoiton kuin olla vain voi. Ensimmäinen jakso oli vielä numerollisesti tasainen, mutta toisella jaksolla Egypti tekaisi ne pari maalia, joilla helpohko voitto irtosi. Hyvä aloitus Egyptille lohkoon ja erityisesti tärkeä voitto, sillä kotona nämä maat on pakko hoitaa, jos mielii MM-kisoihin. Tästä sen on hyvä jatkaa. Mosambik voi yllättää kotonaan, mutta vieraissa se on kyllä tämän kaltainen pisteautomaatti.

Näin siis Afrikassa. Huomenaamulla lisää Oseanian alueen yön otteluista.