Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

torstai 20. syyskuuta 2012

Statistiikkaa Pohjois- ja Väli-Amerikan MM-karsinnoista

Viimeinen vielä läpikäymättä oleva alue, jolla pelattiin MM-karsintaa syyskuussa, on Pohjois- ja Väli-Amerikka. Pohjois- ja Väli-Amerikan karsintakin alkaa pelimäärällisesti taipumaan kohti loppusuoraa, vaikka yksi kierros karsintaa onkin vielä jäljellä. Karsinnassa saatiin juuri 100 ottelun raja täyteen ja noin kolmisenkymmentä ottelua on enää jäljellä. Tässä taas perinteiseen tapaan tilastoja alueen otteluista ja maaleista. Aloitetaan otteluilla:

6.9.2011: Yhdysvaltain Neitsytsaaret – Antigua & Barbuda

Otteluita siis on takana tuo tasan sata voitot ovat menneet hämmästyttävän lähelle tasan. Ei siis voi sanoa, että kotietu olisi ollut mitenkään kovin merkittävä. Isoimmat voitot ovat pelattu jo aiemmin, mutta yksi yhdistävä tekijä löytyy, nimittäin Yhdysvaltain Neitsytsaaret. Se kärsi karsinnoissa ainakin 3 murskatappiota. Otteluiden tuloksien kannalta tilasto näyttää tältä:

38

Yleisin tulos on kuitenkin ollut kotivoitto, 1-0 sellainen. Mutta Pohjois- ja Väli-Amerikan alueella silmiin pistää se, että taulukon lähes joka tuloksen kohdalta löytyy ainakin yksi ottelu, jopa 0-7 tuloksia on 2 kappaletta. Otteluissa on myös tehty maaleja ja kuten yllä olevista voi lukea, niin niitä on tehty paljon. Maalien kohdalta tilasto näyttää tältä:

28

Eli maaleja on siis tehty peräti 3,28 maalia ottelua kohti. Vähän kuin koti- ja vierasvoitot, niin myös koti- ja vierasmaalitkin ovat hyvin lähellä toisiaan. Aikajaksoittain tilanne on maalien kohdalta tällainen:

0

Kotijoukkueiden maaleissa yksi 10 minuutin pätkä nousee hyvin esille. Välillä 56-65 min. on tehty kaikkiaan 29 maalia, reilusti enemmän kuin muuten jolloin niitä on tehty kohtuullisen tasaisesti. Vierasjoukkueet taas tekevät maalinsa todennäköisimmin toisen jakson alkupuolella. Sielläkin tuo sama minuuttijakso on yleisin maalinteko aika. Eri jaksoille ja joukkueille nämä tehdyt maalit jakaantuvat näin:

0

Toisella jaksolla on siis tehty reilusti enemmän maaleja. Ja kun katsotaan koti- ja vierasjoukkueiden maalimääriä jaksoittain, niin tasaisesti molemmat ovat tehneet 30 maalia enemmän toisella jaksolla. Kummallinen yhteensattuma tuokin. Kohta näyttäis taas pari rajapyykkiä rikkoutuvat Pohjois- ja Väli-Amerikan karsinnoissa.

Näin siis nämä karsinnat, vielä yksi tulossa ja sitten vielä rajojen rikkomiset. Sen jälkeen on syyskuun karsinnat käyty läpi ja voidaan suunnata ajatuksia jo lokakuun puolivälissä pelattaviin seuraaviin karsintaotteluihin. Sen jälkeen tämän vuoden puolella pelataan vielä marraskuussa ja sitten hypätäänkin jo ensi maaliskuuhun. Mutta huomenna nyt ensin koko karsintojen statistiikkaa.