Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Statistiikkaa Etelä-Amerikan alueen MM-karsinnoista

Etelä-Amerikassakin pelattiin kaksi pelipäivää syyskuussa. Kun molempina pelipäivinä pelattiin 4 ottelua, niin ottelumäärällisesti aletaan olemaan Etelä-Amerikan karsinnoissa puolessa välissä. Nyt otteluita on pelattu 32, kun niitä kaikkiaan tullaan pelaamaan 72 kappaletta. Tähän mennessä karsinta on ollut hyvin tasainen ja voisi hyvin kuvitella, että se sellaisena tulee jatkumaan. Alla taas tilastoja Etelä-Amerikan karsinnasta.

12.9.2012: Chile - Kolumbia

Etelä-Amerikan alueella on pelattu paljon suurinumeroisia kotivoittoja. Onko siis niin, että kun peli lähtee kotona kulkemaan, niin samalla mennään loppuun asti ja tärkeintä ei ole vain voitto vaan murskavoitto? En tiedä, mutta jo 4 ottelua on päättynyt 4-0 kotivoittoon. Vieraissa suurimmat voitot on kahden maalin suuruisia. Olen aikaisemminkin maininnut, että Etelä-Amerikassa pelataan paljon kotivoittoja ja tämä tilasto tukee sitä, kotivoittoja on 19 kappaletta, siis n. 60%, kun vierasvoittoja on vain 7 eli n. 20%. Tasapelejä on lähes yhtä paljon kuin vierasvoittoja. Otteluiden lopputulokset näyttävät tältä taulukossa:

7

Hassua on se, että jos ottelu on päättynyt tasan, niin se on joka kerta ollut 1-1. Samalla se on yleisin lopputulos otteluissa. Kotijoukkue on jo 7 kertaa iskenyt 4 maalia voitto-ottelussaan, siis yli kolmanneksessa otteluita. Maalejakin näissä otteluissa on tehty ja lokakuussa menee ensimmäinen rajapyykki rikki. Tilasto maalien kohdalta näyttää tältä:

12

Kohta siis menee 100. maalin raja rikki Maaleja on tehty kunnioitettavat 2,81 maalia/ottelu. Kotijoukkueet ovat tehneet 2/3-osaa maaleista. Vierasvoittoon päättyneissä otteluissa on tehty aika vähän maaleja, alle 2,5 maalia / ottelu. Maalien jakautuminen aikajaksoihin taas näyttää tältä:

0

Kotijoukkueet siis tekevät maaleja kohtuullisen tasaisesti koko ottelun ajan, mutta vierasjoukkueille ensimmäisen jakson maalinteko on hyvin hankalaa. Tämä johtuu varmasti taktisista asioista. Mitä pidemmälle ottelu pysyy tasaisena, sitä parempi se on vierasjoukkueelle. Kokonaisuudessaan katsottuna toisen puoliajan ensimmäinen puolisko on sitä aikaa, jolloin maalit isketään. Aikavälillä 21-30 minuuttia kotijoukkueet johtavat tilastoa maalein 9-0. Siinä siis jakso milloin ei kannata lyödä vetoa vierasmaalin puolesta. Tilastot joukkueittain ja puoliajoittain näyttää tältä: