KARSINTATILANNE

Otteluita pelattu: 816/816, maaleja tehty: 2335
Eurooppa
Aasia
Etelä-Amerikka
Afrikka
Pohjois- ja Väli-Amerikka
Oseania
53 karsijaa
43 karsijaa
9 karsijaa
51 karsijaa
35 karsijaa
11 karsijaa
13 vielä mukana
4 vielä mukana
5 vielä mukana
5 vielä mukana
4 vielä mukana
0 vielä mukana
40 pudonnut
39 pudonnut
4 pudonnut
46 pudonnut
31 pudonnut
11 pudonnut
13 kisoihin
4 kisoihin
5 kisoihin
5 kisoihin
4 kisoihin
0 kisoihin

2014 FIFA World Cupiin selvinneet maat
Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Seuraavat MM-karsintaottelut
Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

perjantai 11. kesäkuuta 2010

World Cup historiaa: karsinnat 2010+kisaveikkaus osa3

Englanti:
Englantia pidetään jalkapallon emämaana, vähän kuin Kanadaa jääkiekon. Siihen nähden Englannin pärjääminen MM-tasolla on ollut todella heikkoa. Se on voittanut maailmanmestaruuden vuonna 1966, mutta muutoin mainittavaa menestystä ei ole tullut. Syitäkin siihen on arvailtu, mutta yksi iso syy taitaa olla maan konservatiivinen tapa tehdä ja ajatella asioista. Se ei ole pysynyt pelin uusimipien virtausten mukana ja jos on pysynytkin, niin ei ole pystynyt siitä nivouttamaan olemassa olevaan pelitapaan. No, Englanti kuitenkin nähdään vuoden 2010 kisoissa. Se selvityi sinne Euroopan alueen karsintalohkosta 6 erittäin vakuuttavalla tavalla, 9 voittoa ja yksi tappio 10:ssä ottelussa. Tuo ainoa tappio tuli kierroksella 9 Ukrainan vieraana, sen jälkeen kun Englanti oli jo varmistanut paikkansa jatkossa. Myöskin maaliero 34-6, kertoo Englannin ylivoimasta lohkossa.

Kisaveikkaus: Voidaan kai sanoa, että tämä on Englannin kultaisen sukupolven viimeinen mahdollisuus. Tämän jälkeen tärkeimmille paikoille on tehtävä nuorennusleikkausta. Englannin pelaajien taitotaso kestää vertailun, samoin pelaajien fysiikka ja kokemus. Mutta jotain siitä vielä siltikin tulee puuttumaan. Se on se voittamisen kulttuuri. Englanti pelaa kisojen helpoimmassa alkulohkossa eli C-lohkossa yhdessä USAn, Algerian ja Slovenia kanssa. Sillä ei tee heikkoakaan päästä jatkoon omasta lohkostaan voittajana. Pudotuspeleissä se saa vastaansa ensimmäisellä kierrokselle Serbian. Ottelusta tulee kovaotteinen ja vähänmaalinen. Englanti kuitenkin vie sen ja jatkaa toiselle kierrokselle. Siellä se kohtaa viime kisojen finalistin Ranskan. Sen se kaataa niukkojen vaiheiden jälkeen. Välierissä vastaan asettuu Brasilia, joka on liian kova pala Englannille ja näin tie vie pronssiotteluun. Siinäkin tulee turpaan ja kirkkain menestys jää saavuttamatta… tälläkin kertaa.

Paraguay:
Paraguayta ei pidetä mitenkään suurena jalkapallomaana, se ei ole menestynyt MM-turnauksissa eikä sen pelaajalista pullistele suuria yksittäisiä pelaajatähtiä. Mutta silti Paraguay on ollut yksi Eteläisen-Amerikan tasaisimmista suorittajista ja jaksaa yllättää suuren yleisön joka kerta. Tämän vuoden kisat ovat Paraguaylle jo neljännet perättäiset! Kuka olisi muistanut? Paraguay raivasi siis tiensä jatkoon Etelä-Amerikan karsinnoista, jossa pelattiin yhdessä lohkossa ja parhaat pääsivät kisoihin. Brasilian ja Argentiinan viedessä suurimman huomion tuskin kukaan huomasi, että Paraguay selvisi kisoihin toisena maana heti Brasilian jälkeen. Ja se tapahtui jo 2 kierrosta ennen karsintojen loppumista. Paraguay aloitti karsinnat hienosti, tasapeli ja sitä seuranneet 4 voittoa siivittivät sen lohkokärkeen heti alussa. Kierroksilla 11-14 se otti 3 tappiota, jotka vaikeuttivat taivalta. Mutta voitot 15 ja 16 kierroksilla nosti sen jo muiden tavoittamattomiin ja näin se varmisti paikkansa kisoihin. Ja itse asiassa se jäi vain pisteen päähän lohkon voittaneesta Brasiliasta.

Kisaveikkaus: Paraguay nähdään lohkossa F yhdessä Italian, Slovakian ja Uuden-Seelannin kanssa. Ja jälleen se yllättää osaamisellaan, monet arvelevat Italian ja Slovakian marssivan jatkoon lohkosta, mutta Paraguay pistää kampoihin tässä porukassa tiukasti. Italialle se ei kuitenkaan pärjää, mutta Slovakialle kyllä ja menee lohkokakkosena jatkoon. Ratkaisu tapahtuu näiden kahden välisessä ottelussa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella se kohtaa valitettavasti yhden kisojen vaikeimmin arvioitavista joukkueista, Hollannin. Hollannin taitoetu on kuitenkin sitä luokkaa, että se menee jatkoon tästä otteluparista ja Paraguay lähtee kotimatkalle jällee vain 16:sta joukkoon päässeenä.

Australia:
Australia kuului pitkään Oseaanian alueen liittoon, mutta päätti näihin karsintoihin lähdettäessä liittyä Aasian alueen karsintaryhmiin. Yhtä seikkana se, että sieltä olisi hiukkasen helpompi päästä kisoihin ja toisena se, että jalkapalloilullinen taso olisi kovempi kuin Oseaanian alueella. Voidaan sanoa, että molemmissa Australia onnistui. Se sai kovempia pelejä ja selvitti tiensä MM-lopputurnaukseen. Karsinnoissa Australia sijoitettiin ykköseksi, joten se sai suoran pääsyn kolmannelle kierrokselle. Siellä se arvottiin lohkoon A yhdessä Qatarin, Iraqin ja Kiinan kanssa. Ei siis mikään helpoin lohko. Lohkossa oli monenlaista draamaa, mutta siitä myöhemmin. Australia pelasi kohtuullisen heikon lohkonvaiheen, 3 voittoa, tasapeli ja 2 tappiota tiesivät sitä, että jatkopaikka ei ollut mikään selviö. Toki sen onneksi lohkossa pelattiin ristiin ja näin se varmisti paikkansa jatkossa jo viiden pelatun ottelun jälkeen. Neljännellä kierroksella se arvottiin lohkoon A yhdessä Japanin, Qatarin, Uzbekistanin ja Bahrainin kanssa. Ja tässä vaiheessa Australian peli kulki. 8 ottelua, 6 voittoa ja 2 tasapeliä maalierolla 12-1. Murskaavaa ylivoimaa, kisapaikka tuli siis lopulta helposti. Itse asiassa Australia oli yksi ensimmäisistä kisapaikan varmistaneista. Se tapahtui 2 kierrosta ennen tämän lohko vaiheen loppua.

Kisaveikkaus: Arvonnassa Australia joutui hankalaan lohkoon. Lohkossa D pelaa sen kanssa Ghana, Saksa ja Serbia. Siinä ei ole Australialle yhtään heikompaa vastustajaa. Se joutuu joka ottelussa koville ja sen Eurooppalaiset kilpakumppanit ovat sille liian kovia. Näin Australian kisamatka päätty jo lohkovaiheeseen näissä kisoissa.

Saksa:
Saksa on yksi jalkapallohistorian suurista. 3 maailmanmestaruutta on siitä paras todiste, mutta sen lisäksi sillä on paljon muutakin menestystä. Edellisten kisojen kisaisäntä selvitti itsensä tämän kesän kisoihin Euroopan karsintojen lohkosta 4 eli samasta lohkosta kuin missä Suomi pelasi ja on nyt mukana 15:sta kertaa peräkkäin. Saksa pelasi tyypillisesti vahvat karsinnat, se ei hävinnyt peliäkään voittaessaan lohkonsa ja koki vain kaksi pistemenetystä tasapelien muodossa. Toki se joutui taistelemaan loppuun asti Venäjän kanssa tuosta lohkovoitosta. Mutta voitto toiseksi viimeisellä kierroksella Venäjän vieraana toi sille kisapaikan.

Kisaveikkaus: Saksa lähtee kisoihin erittäin nuorella joukkueella. Pelaajistossa on laatua ja taitoa, mutta kokemus puuttuu. Vaikka olenkin Saksan vankkumaton kannattaja, niin en usko että tänä vuonna suurta menestystä kuitenkaan tulee, joukkue on vielä liian kokematon. Mutta neljän vuoden päästä sitten! Nyt Saksa menee helpohkosti jatkoon alkulohkosta D, jossa sen kanssa pelaa Australia, Ghana ja Serbia, vaikka lohko kova onkin. Pudotuspelien ekalla kierroksella sille vastaan tulee USA, joka on suupala Saksalle. Mutta toisella kierroksella vastus kovenee huomattavasti ja vastaan tuleva Argentiina päättääkin Saksan kisat... valitettavasti.

Kamerun:
Kamerunista voisi sanoa, että se on Afrikkalaisen jalkapallon kestomenestyjä, tämän vuoden kisat ovat sille jo kuudennet kautta aikain. Menestys on kuitenkin isoissa kisoissa karttanut sitä kaukaa, parhaimmillaan se oli vuoden 1990 kisoissa puolivälierissä. Tämän vuoden kisoihin se selvitti tiensä Afrikan alueen karsinnoista. Se oli rankattu ennen karsintoja FIFA rankingin ykköseksi, joten se pääsi suoraan karsintojen toiselle kierrokselle. Siellä se arvottiin lohkoon yksi yhdessä Kap Verden, Tansanian ja Mauritiuksen kanssa. Ja vastustajien nimet kertovat, että Kamerunilla ei tehnyt heikkoakaan päästä jatkoon tästä lohkosta. Se oli suorastaan murskaava, häviämättä otteluakaan. Kolmannella kierroksella se arvottiin jälleen lohkoon 1. Muut joukkueet olivat Gabon, Togo ja Marokko. Noin ennakkoon ajatellen ei mikään helpoin lohko. Olihan Togo vuoden 2006 MM-kisoissa ja Marokollakin kisapaikkoja on historiassaan. Lohkosta voittajalle oli luvassa kisamatka Etelä-Afrikkaan. Kamerun aloitti karsinnat todella heikosti ja teki näin koko karsinnoista itselleen todella vaikeat. Ensimmäisestä ottelusta tuli tappio ja toisesta 0-0 tasapeli. Mutta sitten tahti muuttui. 3 voittoa perätysten nosti sen jo lohkon kärkeen ennen viimeisiä pelejä, jolloin vielä sekä Togolla että Gabonilla ja Kamerunilla oli mahdollisuus kisoihin. Kamerunilla oli se etu, että sillä oli pisteitä enemmän kuin muilla, joten voitto viimeisestä ottelusta Marokon vieraana riitti sille. Sen se myös otti 2-0 numeroin ja eteni kisoihin kuitenkin.

Kisaveikkaus: Kamerun pelaa erittäin tasaisessa lohko E:ssä yhdessä Hollannin, Tanskan ja Japanin kanssa. Hollannin taidolle Kamerun ei pärjää, joten lähinnä lohkon kakkospaikka on sen haarukassa. Siitä paikasta käydään kova taistelu kaikkien kolmen kesken, mutta uskon silti vakaasti, että Tanska kokemuksellaan vie tuon paikan näiden kahden edestä. Näin Kamerunin tie nousee pystyyn näissä kisoissa jo lohkovaiheessa.

USA:
USA nähdään kisoissa jo kuudennen kerran peräkkäin. Sen jalkapalloilullisen tason nousua on markkinavoimien piirissä odotettu kuin joulupukkia lapsiperheessä, mutta valitettavasti se taitaa jäädä näkemättä. Jalkapallo on kuitenkin niin pieni laji USA:ssa, että se ei koskaan tule keräämään riittävää massaa pelaajia, että siitä saataisiin sellainen joukkue kasaan, joka voisi taistella jopa maailmanmestaruudesta. Näihin kisoihin USA siis kuitenkin pääsi Pohjois- ja väliamerikan alueen karsinnoista. USA kuului siihen ryhmään, joka aloitti karsintansa vasta toiselta kierrokselta. Siellä se arvottiin ryhmään yksi, josta se sai otteluparien voittajat kaveriksi kolmannen kierroksen lohkovaiheeseen. Mutta toisellä kierroksella se sai vastaansa Barbadoksen, jonka yli se käveli yhteismaalein 9-0. Kolmannen kierroksen lohkovaiheessa sen kanssa pelasivat Trinidad & Tobaco, Guatemala ja Kuuba. Näistä ei sille ollut vastusta, vaan se meni helposti jatkoon voittamalla 5 ottelua 6:sta. Tappio tuli viidennellä kierroksella merkityksettömässä ottelussa. Neljännellä kierroksella 6 joukkuetta pelasi samassa lohkossa, parhaille oli luvassa paikka kisoihin. USA aloitti karsinnat ailahdellen, mutta kuudennen kierroksen jälkeen otetut 3 voittoa nostivat sen kisalipun omistajaksi. Viimeisessä ottelussa se vielä kiusasi lisäaikamaalilla Costa Ricaa, jotta tämä joutui jatkokarsintaan, eikä saanut suoraan paikkaa kisoihin.

Kisaveikkaus: USA pelaa samassa lohkossa Algerian, Englannin ja Slovenian kanssa. Lohko on yksi kisojen heikoimpia, mutta silti USAlla on vaikeuksia päästä jatkoon. Minä seison siis jatkopaikan puolella, mutta ei olisi mikään huutava vääryys, vaikka USA ulos jäisikin. Mutta arvioin, että se menee jatkoon. Pudotuspeleissä sen taival tyssääkin heti. Vastaan tulee D-lohkon voittaja Saksa ja sille USAn suorittamisen taso ei vaan millään riitä. Kotimatka alkaa siis jo tässä vaiheessa.

Brasilia:
Kautta aikain maailman paras jalkapallomaa. On pysynyt huipulla aivan alusta lähtien ja on ollut mukana kaikissa pelatuissa MM-turnauksissa. Kaiken lisäksi se on voittanut peräti 5 kertaa maailmanmestaruuden. Tämän vuoden kisoihinkin se varmisti paikkansa ensimmäisenä Etelä-Amerikan alueen karsinnoista. Siis karsinnoista, joissa kaikki 10 alueen maata on samassa lohkossa ja parhaat pääsee kisoihin. Se aloitti karsinnat hiukan takellellen, sillä oli 6 kierroksen jälkeen 2 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio. 11 kierroksen jälkeen tilillä oli 4 voittoa, 6 tasapeliä ja tappio. Tahti ei ollut mikään huimaava ja se tarkoitti sitä, että karsinnassa voisi tulla vielä vaikea. Mutta 5 perättäistä voittoa sen jälkeen vei Brasilian suoraan kisoihin. Itseasiassa jo tuon putken 4 voitto varmisti asian. Näin Brasilia nähdään taas kisoissa.

Kisaveikkaus: Brasilian pelaamiseen on kautta aikain yhdistynyt satumainen taito. Nyt tuosta satumaisesta taidosta on tingitty hiukan, mutta tilalle on tullut kurinalainen puolustuspelaaminen. Brasiliaa onkin kutsuttu joissain piireissä nykyajan Saksaksi. Siis siihen mitä Saksa oli 1980-1990 luvuilla. Brasilia puolustuksen pitävyydestä kertoo se, että 18:ssa pelaamassaan karsintaottelussa se päästi vain 11 maalia. 2010 MM-kisoissa se arvottiin kovaan lohkoon. Lohkossa G sen kanssa pelaa Portugali, Norsunluurannikko ja Pohjois-Korea. Nämä eivät kuitenkaan pysty suistamaan Brasiliaan jatkosta, vaan se jatkaa lohkovoittajana pudotuspeleihin. Siellä se saa vastaansa Chilen ja menee helpohkosti jatkoon. Toisella kierroksella sen jyrän alle joutuu Hollanti. Ottelu on tiukka, mutta kuitenkin Hollanti putoaa. Välierissä se murskaa Englannin unelman toisesta maailmanmestaruudesta. Mutta finaalissa eteen tulee Espanja. Nälkäinen hallitseva Euroopan mestari korjaa talteen ensimmäisen MM-tittelinsä ja Brasilia jää nuolemaan näppejään ja se on hyvä niin!

Sveitsi:
Sveitsi voi hyvillä mielin kutsua nimellä Euroopan Paraguay tai vastavuoroisesti toisinpäin. Suorittaminen on tasaista ja varmaa, mutta mitään suuria otsikoita se ei kerää. Sillä ei ole tähtiyksilöitä, mutta riittävä taito- ja valmennuksellinen taso, jotta se pärjää Eurooppalaisessa jalkapallossa. Esiintyminen vuoden 2010 kisoissa on Sveitsille jo 9 kautta aikojen. Tällä kertaa se selvitti tiensä kisoihin Euroopan alueen karsinnan lohkosta 2. Lohko oli yksi karsintojen heikkotasoisimmista, mutta se ei saa himmentää Sveitsin suoritusta. Lohkossa oli luvassa suora paikka kisoihin lohkoykköselle ja kakkoselle jatkokarsintaan. Sveitsi kuitenkin aloitti karsinnat takkuillen, ensin vierastasapeli Israelin kanssa ja sitten sensaatiomainen kotitappio Luxemburgille, joka oli viimeksi voittanut MM-karsintaottelun 22.10.1972! Siitä Sveitsi kuitenkin sisuuntui ja voitti 5 seuraavaa otteluaan. Sitten vielä tasapeli ja voitto ja näin kaikki jäi viimeisen ottelun varaan. Se oli pisteen edellä Israelia, jota vastaan sillä oli viimeisellä kierroksella kotiottelu. Tasapelikin riitäisi Sveisille. Jälleen Sveitsi pelasi kuuman ottelun 9 keltaista ja yksi punainen kortti jaettiin ottelussa, mutta maaleja ei syntynyt. Näin Sveitsi suoraan MM-kisoihin.

Kisaveikkaus: Sveitsi arvottiin ihan sille sopivaan lohkoon eli Lohko H:n yhdessä Chile, Espanjan ja Hondurasin kanssa. Espanjaa vastaan sillä ei ole sanomista, mutta Honduras ja Chile ovat lyötävissä. Arvioin kuitenkin, että Chile on kovempi näiden maiden keskinäisessä ottelussa ja molemmat voittavat Hondurasin. Eli tämä tarkoittaa sitä, että Sveitsin kisaurakkaa päättyy näissä kisoissa lohkovaiheeseen.

Nigeria:
Afrikan suurin jalkapallomaa. Senkin kisamenestystä on saatu odottaa. Aina siitä on ollut puhetta, että näissä kisoissa Nigeria menee pitkälle, mutta sitten kuitenkaan niin ei ole käynyt. Nigerialla on riittävästi hyvän taitotason omaavia pelaajia, mutta pelisysteemi ja -kulttuuri ei ole koskaan ollut suurten jalkapallomaiden tasolla. Eikä ole vieläkään. Valmentajat vaihtuvat tiuhaan ja tuovat kokoajan uutta erilaista pelisysteemiä. Tällä kertaa ruorissa heiluu Ruotsalainen Lars Lagerbäck. Kisoihin Nigeria kuitenkin taas selviytyi Afrikan alueen karsinnoista. Nigeria pääsi karsinnoissa suoraan toiselle kierrokselle, jossa se arvottiin lohkoon 4 yhdessä Etelä-Afrikan, Sierra Leonen ja Päiväntasaajan Guinean kanssa. Se oli lohkossaan murskaava, 6 ottelua, 6 voittoa maalierolla 11-1. Seuraavat jäivät 11 pisteen päähän. Näin se pääsi kolmannelle kierrokselle. Kolmannella kierroksella se arvottiin lohkoon B yhdessä Tunisia, Mosambikin ja Kenian kanssa. Voittajalle oli luvassa kisamatka Etelä-Afrikkaan. Sen kovimmaksi kilpailijaksi lohkossa muotoitui ei mitenkään yllättäen Tunisia. Nigeria hieman komupuroi ja Tunisia pääsi parin pisteen karkumatkalle. Keskinäiset ottelut päättyivät kierroksilla 3-4 tasapeliin ja kun molemmat voittivat viidennellä kierroksella, lähdettiin ratkaisevalle kierrokselle Tunisia johtaessa 2 pisteellä. Nigerialla oli vierasottelu Keniassa ja Tunisialla vierasottelu Mosambikissa. Nigerian ainoa oljenkorsi oli, että Tunisia häviäisi ja se voittaisi, koska tasapisteissa Tunisia olisi edelle keskinäisten ottelujen perusteella. Samaan aikaan alkaneet ottelut etenivät Tunisian kannalta oikeaan suuntaan aina 81 minuutille saakka. Silloin Nigeria teki 3-2 johtomaalin Keniaa vastaan, mutta tuokaan ei siis vielä tehnyt mitään hallaa Tunisialle, mutta 83. minuutilla tullut Mosambikin maali teki. Tunisia hävisi sillä maalilla ja kun Nigeria voitti samaan aikaan, meni se suoraan kisoihin. Samalla varmistui, että Nigeria pelasi 12 karsintaottelua häviämättä niistä yhtäkään. Ihan kisapaikan arvoinen suoritus.

Kisaveikkaus: Nigeria pelaa lohkossa B, Argentiina, Etelä-korean ja Kreikan kanssa. Lohko on aika epätasainen, koska Argentiina on suuri suosikki ja Kreikasta ei ole vastusta muille. Näin ratkaisu tapahtuu Nigerian ja Etelä-Korean ottelussa. Arvioin, että Nigeria on lohkossa vahvempi ja menee pudotuspeleihin. Siellä se kohtaa ensimmäisellä kierrokselle Ranskan ja jälleen kerran sen tie nousee pystyyn jo tässä vaiheessa. Parempaan se ei ole pystynyt koskaan.

Slovakia:
Kun Tsekkoslovakia jakautui kahdeksi maaksi vuoden 1993 lopussa niin uskottiin, että Tsekki on se maa, joka tulee pärjäämään urheilussa paremmin. Aluksi se siltä näytti, myös jalkapallon osalta. Mutta erityisesti jalkapallossa, voisi sanoa, että valta on kääntynyt toisinpäin. Tsekkiä ei kisoissa nähdä, mutta Slovakia nähdään. Mielenkiintoiseksi seikan tekee se, että vuoden 2010 MM-kisojen karsinnoissa ne pelasivat samassa Euroopan alueen karsintalohkossa eli lohkossa numero 3. Luvassa siitäkin oli paikka kisoihin voittajalle, ja kakkoselle mahdollisesti jatkokarsintaan. Slovakia aloitti karsinnat voitolla ja tappiolla, mutta sen jälkeen tahti muuttui ja se keräsi 6:ssa seuraavassa ottelussa 5 voittoa ja tasapelin. Näin se oli kiinni tiukasti kisapaikan tavoittelussa. Tappio Slovenialle toiseksi viimeisessä pelissä tiesi kuitenkin sitä, että viimeiselle kierroksellekin jäi panosta. Vaikka se oli kahden pisteen johdossa ennen Sloveniaa, niin käytännössä se tarvitsi vierasvoiton Puolasta viimeisellä kierroksella. Slovenialla kun vastassa oli San Marino ja varma voitto. Slovenia hoiti oman osansa 3-0 voitolla, mutta samaan aikaan Slovakia onnistui kellistämään vieraskentällä Puolan. Näin se voitto lohkon ja sai suoran paikan MM-kisoihin.

Kisaveikkaus: Slovakia arvottiin lohkoon F. Samassa lohkossa pelaa sen kanssa Italia, Paraguay ja Uusi-Seelanti. En jaksa uskoa, että Slovakia menisi jatkoon tästä lohkosta, paukut eivät vaan yksinkertaisesti riitä. Italiaa vastaan se saattaa yllättää, mutta jatkopaikka ratkaistaan jo aikaisemmin Paraguayta vastaan pelatussa ottelussa Näin sen tie nousee pystyyn tässä vaiheessa ja se jää odottelemaan syksyllä alkavia Euro2012 karsintoja.


Kisaveikkaus:
Lupasin myös listata tähän kisaveikkaukseni vuoden 2010 MM-kisojen osalta. Jokaisen karsintahistorian esittelyyn jo listasin, kuinka maille käy, mutta tässä vielä tiivistettynä. Sijoituksen perässä on maa ja sulkuihin olen lisäksi merkinnyt, että mihin haarukkaan kyseisen maan suoriutuminen kisoissa varmasti osuu

1. Espanja (1-3)
2. Brasilia (1-3)
3. Argentiina (2-8)
4. Englanti (3-16)
5.-8.
Saksa (3-8)
Italia (5-8)
Hollanti (5-8)
Ranska (5-16)
9.-16.
Serbia (5-16)
Nigeria (5-32)
Uruguay (9-16)
Paraguay (9-16)
Portugali (9-16)
Chile (9-16)
Tanska (9-32)
USA (9-32)
17.-32.
Etelä-Korea (9-32)
Slovenia (9-32)
Kamerun (9-32)
Etelä-Afrikka (17-32)
Meksiko (17-32)
Kreikka (17-32)
Algeria (17-32)
Ghana (17-32)
Australia (17-32)
Japani (17-32)
Slovakia (17-32)
Uusi-Seelanti (17-32)
Pohjois-Korea (17-32)
Norsunluurannikko (17-32)
Sveitsi (17-32)
Honduras (17-32)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti