KARSINTATILANNE

Otteluita pelattu: 816/816, maaleja tehty: 2335
Eurooppa
Aasia
Etelä-Amerikka
Afrikka
Pohjois- ja Väli-Amerikka
Oseania
53 karsijaa
43 karsijaa
9 karsijaa
51 karsijaa
35 karsijaa
11 karsijaa
13 vielä mukana
4 vielä mukana
5 vielä mukana
5 vielä mukana
4 vielä mukana
0 vielä mukana
40 pudonnut
39 pudonnut
4 pudonnut
46 pudonnut
31 pudonnut
11 pudonnut
13 kisoihin
4 kisoihin
5 kisoihin
5 kisoihin
4 kisoihin
0 kisoihin

2014 FIFA World Cupiin selvinneet maat
Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Seuraavat MM-karsintaottelut
Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

torstai 10. kesäkuuta 2010

World Cup historiaa: karsinnat 2010+kisaveikkaus osa2

Ranska:
Ranska on vuoden 1998 maailmanmestari ja viime kisojen finalisti. Se on kuulunut Euroopan suurin jalkapallomaihin jo vuosikymmenien ajan, vaikka se on välillä flopannut kisoissa. Tälläkin kertaa Ranska on kisoissa mukana, tosin skandaalin käryisesti. Jalkapallon MM-kisahistoria tuntee "Jumalan käsi"- maalin vuoden 1986 MM-kisoista, mutta tämän vuoden kisojen karsinnassa Ranska-Irlanti ottelussa ei tarvittu edes "Jumalaa" sen käsimaalin tekoon. Kaikki muut paitsi ottelun tuomarikolmikko näkivät, että maalia edelsi käsivirhe. Maali siis hyväksyttiin. Ranska pelasi karsintansa Euroopan lohkossa 7. Siellä se taisteli jatkopaikasta Serbian kanssa, sillä muista lohkon joukkueista ei ollut kunnon vastusta. Ranska aloitti karsinnat tappiolla, mutta sen jälkeen loput ottelut eivät tuottaneet enää tappiota, vaan 6 voittoa ja 3 tasapeliä. Epäonnekseen se ei kuitenkaan riittänyt lohkovoittoon, vaan Serbia korjasi suoran kisapaikan itselleen. Näin Ranska joutui lohkokakkosten vertailuun ja oli siinä neljänneksi paras maa. 2-osaiseen karsintaa sitä vastaan arvottiin Irlanti. Ensimmäisen osan Ranska voitti vieraissa 1-0 ja lähti hyvissä asemissa toiseen osaan ja kotiotteluunsa. Irlanti kuitenkin onnistui voittamaan toisen osaottelun 1-0 ja näin ottelussa mentiin jatkoajalle maalien ja vierasmaalien ollessa tasan. Ja sitten 103. minuutilla se tapahtui. Ranskan keskialueen vapaapotkusta pallo potkaistiin maalille, pallo oli menossa yli päätyrajasta mutta pomppasi Henryn käteen, joka siirsi maalin eteen Gallasille, joka pisti pallon maaliin. Suuri vääryys, mutta maali hyväksyttiin ja Ranska kisoihin. Irlanti vaati uusintaottelua, mutta FIFA ei hyväksynyt pyyntöä.

Kisaveikkaus: Ranska pelaa alkulohkossa A yhdessä Uruguayn, kisaisäntä Etelä-Afrikan ja Meksikon kanssa. Ranskan kokemus ja kypsyys riittää viemään sen helpohkosti jatkoon. Mutta kieltämättä Ranskan joukkueen nuorennusleikkaus ei ole ihan täysin onnistunut ja sillä on enemmän tai vähemmän palikat sekaisin. En usko, että Ranskan peli tulee missään vaiheessa vakuuttamaan, mutta jatkoon se tulee alkulohkosta menemään. Pudotuspelien ekalla kierroksella vastaan tuleekin sitten Englanti, jota vastaan Ranskalla ei ole mahdollisuuksia ja näin tie näissä kisoissa saa päätöksensä.

Etelä-Korea:
Etelä-Korea oli yhdessä Japanin kanssa kisaisäntä vuoden 2002 kisoissa ja menestyikin siellä mahtavasti tullen 4:ksi. Muutoin pelaaminen on ollut tuloksetonta. Vuoden 2010 kisoihin se raivasi tiensä Aasian alueen karsinnoista. Se oli FIFAn rankingissa sijalla 2 Aasian alueen maista ja sai suoran pääsyn näin ollen kolmannelle kierrokselle. Siellä se arvottiin lohkoon 3 yhdessä pohjoisen vihollisensa kanssa sekä Jordanian ja Turkmenistanin kanssa. 3 voittoa ja 3 tasapeliä toi lohkovoiton, vaikka peli ei vakuuttanutkaan. Näin se eteni neljännelle kierrokselle. Neljännellä kierroksella se arvottiin lohkoon B jälleen pohjoisen vihollisen kaveriksi. Mukana oli myös Saudi-Arabia, Iran ja Yhdistyneet Arabiemiraatit. Etelä-Korea pelasi nyt vahvasti; 8 ottelua, 4 voittoa ja 4 tasapeliä Aasian mittapuussa kovia jalkapallomaita vastaan oli hieno suoritus. Näin se selviytyi seitsemännen kerran peräkkäin MM-kisoihin.

Kisaveikkaus: Etelä-Korea pelaa lohkossa B yhdessä Argentiina, Nigerian ja Kreikan kanssa. Vikkeläjalkaiset Etelä-Korealaiset ovat yllätysvalmiita, mutta silti en jaksa uskoa, että se jatkaa lohkovaihetta pidemmälle. Ottelu Nigeriaa vastaan tulee ratkaisemaan näiden maiden kohtalon. Mutta veikkaan, että Etelä-Korean tie nousee siis pystyyn ja kotimatka alkaa.

Espanja:
Espanja teki karsinnoissa jotain sellaista mihin mikään muu maa ei ole pystynyt. Vaikka myös Hollanti pelasi karsintansa häviämättä peliäkään, se pelasi vain 8 peliä. Samaan oli siis pystynyt Länsi-Saksa. Espanja pisti ennätyksen uusiksi, se voitti kaikki 10 pelaamaansa ottelua Euroopan karsintojen lohkossa 5. Kakkoseksi tullut Bosnia & herzegovina jäi peräti 11 pisteen päähän. Tiukimmilla voitto oli 6:ssa ottelussa Turkkia vastaan vieraskentällä. Se oli jo 1-0 häviöllä, mutta tasoitti 63 minuutilla rankkarista ja teki voittomaalin 90+2 minuutilla. Maaliero Espanjalla oli karsinnoissa kunnioitettava 28-5.

Kisaveikkaus: Espanja pelaa alkulohkossa H yhdessä Chilen, Sveitsin ja Hondurasin kanssa. Mikään noista ei ole edes kunnon vastus Espanjalle, vaan se menee helposti jatkoon. Pudotuspeleissä se kohtaa ensin Portugalin ja voittaa, sitten vastaan tulee Italia, jonka se kaataa myös. Välierissä sen vastaan asettuu toinen suosikki Argentiina, jonka Espanja kuitenkin voittaa niukasti. Loppuottelussa Espanja kaataa vielä Brasilian ja vie vihdoin maailmanmestaruuden! Uskon, että Espanjan kokemus, kovuus, luovuus ja erityinen pelaajakohtainen taito lisättynä pelaajamateriaalin kokonaislaatuun vie Espanjan maailmanmestariksi.

Norsunluurannikko:
Norsunluurannikko on ollut viimeisinä vuosina kovinten kohti maailman kärkeä noussut maa Ghanan kanssa. Se oli ensimmäisen kerran mukana 2006 kisoissa. Lähes kaikki sen tärkeimmät pelaajat pelaavat Euroopan kentillä isoimmissa sarjoissa. Vuoden 2010 kisojen karsinnoissa se osallistui Afrikan alueen karsintoihin. Suurin osa maista pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja luonnollisesti Norsunluurannikko mukana. Se arvottiin lohkoon 7 yhdessä Mosambikin, Madagascarin ja Botswanan kanssa. Se oli siis ehdottomasti suurin suosikki lohkossaan. Peli ei kuitenkaan kulkenut odotetusti, vaikka se lohkonsa voittikin. Toki se selvitti oman lohkonsa puhtaalla pelillä, mutta 3 tasapeliä selkeästi heikompia maita vastaan ei ollut hyvä suoritus. Kolmannella kierroksella se puolestaan arvottiin lohkoon E. Vastaansa se sai Burkina Fason, Malawin ja Guinea. Se oli jälleen lohkon suurin suosikki. Luvassa oli lohkon voittajalle paikka MM-kisoihin 2010. Nyt Norsunluurannikko esiintyi edukseen. 6:ssa ottelussa 5 voittoa ja tasapeli vei sen kisoihin. Maalierokin oli mukiin menevä 19-4.

Kisaveikkaus: Norsunluurannikon osakkeet turnauksessa heikkenivät huomattavasti, kun arvonta suoritettiin. Niin kova maa kuin Norsunluurannikko onkaan, niin se ei silti riitä kivikovassa G lohkossa. Samaan lohkoon kun arvottiin sekä Brasilia että Portugali. Trion lisäksi mukana on Pohjois-Korea. Norsunluurannikon tie nousee valitettavasti afrikkalaisen futiksen kannalta pystyyn jo lohkovaiheessa.

Kreikka:
Kreikka voitti sensaatiomaisesti EM-kullan vuonna 2004. Ennen sitä ja sen jälkeen suorittaminen on ollut vaatimatonta, mutta vuoden 2010 MM-kisoihin se kuitenkin raivasi tiensä Euroopan lohkosta 2. Joka tosin oli selkeästi Euroopan karsintojen heikoin lohko. Kreikka kilvoittelin Sveitsin kanssa lohkovoitosta aina kierrokselle 7 asti, joilloin se hävisi Sveitsille vieraissa 2-0. Tämän jälkeen se ei enää tavoittanut Sveitsiä ja jäi näin lohkokakkoseksi. Latvia jäi taakse 3 pisteen päähän. Lohkokakkosten vertailussa Kreikka oli kuitenkin toiseksi paras. Jatkokarsinnassa sen pariksi arvottiin Ukraina. Ensimmäinen vaatimaton ottelu Kreikassa päättyi 0-0. Toinen taas pelattiin Ukrainassa ja Kreikka onnistui kuin onnistuikin tekemään vierasmaalin. Samalla se voitti ottelun 1-0 ja selviytyi kisoihin. Kreikalta löytyi myös hieman yllättäen Euroopan karsinnoissa eniten maaleja tehnyt pelaaja, Theofanis Gekas.

Kisaveikkaus: Olin kesällä 2006 Italissa lomalla, kun Italia voitti maailmanmestaruuden, 2008 kesällä olin Espanjassa, kun Espanja voitti Euroopan mestaruuden. 2010 kesällä olen lomalla Kreikassa, joten peli kai on selvä miten tässä käy. turha kai näitä kisoja on edes pelata, kun tiedetään miten käy... no ei kai! Otto Rechagel, niin hyvä valmentaja kuin onkaan, niin alkaa olemaan liian vanha tämän tason valmentamiseen, 71-vuotta on kuitnekin aika paljon. Nykyisin enää se oman maalin varjeleminen ja vastahyökkäykset kun eivät ole tehokkain tapa voittaa pelejä. Kreikka arvottiin lohkoon B yhdessä Argentiina, Nigerian ja Etelä-Korean kanssa. Vastustajat ovat sille liian kovia ja tie nousee pystyyn jo lohkovaiheessa ja minun lomaputkeni ei saa enää jatkoa.

Tanska:
Tanska ei ole nauttinut MM-kisoista menestystä, mutta vuodelta 1992 sillä on taskussaan Euroopan mestaruus. Vuoden 2010 kisoihin Tanska raivasi tiensä Euroopan alueen karsintalohko ykkösestä. Se pelasikin vahvat karsinnat lohkossa, jossa sen kanssa taisteli kisapaikoista mm. Ruotsi ja Portugali. Tanska aloitti karsinnat tasapelillä ja sitten onnekkaalla voitolla Portugalista. Onnekas voitto oli siksi, että se onnistui tekemään ottelun viimeisellä 10 minuutilla 3 maalia, joista 2 yliajalla. Tätä voittoa seurasi 4 voiton sarja ja pari tasapeliä, joten toiseksi viimeisellä kierroksella sillä oli mahdollisuus ratkaista kisapaikka voittamalla Ruotsi kotikentällä. Sen se tekikin 1-0 lukemin ja eteni lohkovoittoon ja kisoihin.

Kisaveikkaus: Tanska pelaa lohkossa E yhdessä Hollannin, Kamerunin ja Japanin kanssa. Hollanti on selkeä suosikki, mutta muut ovat erittäin tasaisia. Uskon kuitenkin, että kisojen ainoa pohjoismaalainen joukkue pystyy kisoissa parhaimpaansa ja kokenut joukkue etenee pudotuspeleihin. Se ei tapahdu selvästi, mutta tapahtuu kuitenkin. Se joutuu kuitenkin sen verran tiukoille alkuotteluissa, että paras puhti on kateissa ja näin Italialla on helppo työ kukistaa Tanska pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tanska lähtee kotiin ja Italia kohtaa Espanjan.

Meksiko:
Meksiko on maa, joka on kautta aikojen pelannut kaikista eniten MM-karsintaotteluita. Se on ollut kesto-osallistuja MM-kisoihin ja on tavallaan jalkapalloilevan maailman yksi suurista. Mutta jotain puuttuu... menestystä. Se on 2 kertaa ollut neljännesvälierissä, mutta ei sen korkeammalla. Vuonna 2010 Meksiko nähdään jälleen mukana. Kisapaikkansa se saavutti Pohjois- ja väliamerikan alueelta. Meksiko oli FIFA rankingissa alueensa ykkösmaa, kun karsintoja arvottiin, tämä tiesi sen pääsyä suoraan toiselle kierrokselle. Siellä se arvottiin kakkosryhmään, josta otteluparien voittajat selvisivät kolmannelle kierrokselle. Meksiko sai vastaansa Belizen, 2 voittoa maalierolla 9-0 kertoo kaiken oleellisen. Kolmannella kierroksella kakkosryhmän 4:stä ottelupari voittajasta tehtiin yksi lohko ja näin Meksiko sai seurakseen Hondurasin, Jamaican ja Kanadan. Meksiko aloitti karsinnat 3:lla voitolla ja oli menossa helposti jatkoon, sitten tuli kuitenkin tappio Jamaicalle ja peli olikin avoin jälleen. Jamaicalla oli mahdollisuus nousta rinnalle ja ohikin. Tasapeli Kanadan vieraana kuitenkin varmisti jatkopaikan Meksikolle ja vaikka viimeisellä kierroksella tuli tappio ja Jamaica nousi tasapisteisiin sen kanssa, niin tilasto keskinäisistä otteluista oli Meksikolla parempi. Neljännellä kierroksella 6 joukkuetta pelasi samassa lohkossa. Meksikolle tuli heti avausottelussa tappio USA:lle ja kolmanessa ottelussa Hondurasille sekä neljänessä El Salvadorille. Alkoi näyttämään, että Meksikoa ei nähtäisikään kesän kisoissa. Se jälkeen se kuitenkin otti 5 voittoa putkeen ja varmisti paikkansa kisoihin.

Kisaveikkaus: Meksiko arvottiin lohkoon A yhdessä Etelä-Afrikan, Ranskan ja Uruguayn kanssa. Ja Meksiko on se maa, joka saa olla isäntämaan kanssa avaamassa MM-turnausta. Meksiko pelaa tasaisia otteluita lohkossa, mutta ei mene jatkoon. Tie nousee... jälleen kerran... pystyyn jo lohkovaiheessa.

Algeria:
Algeria ei ollut tämän vuoden MM-karsinnoissa mikään suurimpia suosikkeja. Sen FIFA ranking on tippunut menneistä vuosista ja sen edellinen MM-kisapaikka on vuodelta 1986. Pitkä odotus kuitenkin palkittiin tänä vuonna, kun Algeria on taas mukana. Algeria osallistui Afrikan alueen karsintoihin ja siellä se pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Se arvottiin lohkoon 6 yhdessä Gambian, Senegalin ja Liberian kanssa. Senegal oli periaatteessa lohkon ykkösuosikki. Afrikan alueen toisen kierroksen karsinnoista meni seuraavalla kierrokselle lohkovoittajat ja 8 parasta kakkosta. Algeria aloitti karsinnat tappiolla vieraissa, mutta voitti kaikki lohkon kotiottelunsa ja oli 9:ssä pisteessa ennen viimeisiä otteluita. Senegal ja Gambia olivat molemmat 8:ssa. Nämä 3 siis taistelivat lohkovoitosta, joka oli kaikkien ulottuvilla. Algerialla oli vierasottelu lohkojumbo Liberiaa vastaan ja Senegalilla ja Gambialla keskinäinen ottelu. Senegal oli voiton syrjässä kiinni aina 87 minuutille, kunnes Gambia tasoitti. Ottelu päättyi tasan ja näin kaikki 3 olivat tasapisteissä. Samaan aikaan Algeria yritti vimmatusti tehdä maalia, mutta ei onnistunut siinä Liberian vieraana. Sen onneksi kuitenkin tasapelikin riitti sille lohkovoittoon ja jatkopaikkaan kolmannelle kierrokselle. Siellä se arvottiin lohkoon C yhdessä Egyptin, Sambian ja Ruandan kanssa. lohkon voittajalle oli luvassa MM-kisalippu. Jälleen karsinta alkoi Algerialta huonosti, tasapelillä Ruandaa vastaan, sen jälkeen tuli 4 voittoa putkeen. Egypti oli pelannut myös hyvin ja viimeiseen otteluun lähdettäessä Algeria oli 3 pistettä Egyptiä edellä. Egypti tarvitsi siis voiton. Sen se myös otti, 2-0, toisen maalin syntyessä 90+5 minuutilla. Tämän maalin ansioista päädyttiin tasatilanteeseen, sama määrä pisteitä, sama maaliero ja sama määrä tehtyjä ja päästettyjä maaleja. Ottelun aikana ja jälkeen oli levottumuuksia, josta FIFA sanktio Egyptiä. Tasatilanteessa jouduttiin uusintaotteluun ja sen Algeria voitti 1-0 puoluettomalla maaperällä pelatussa ottelussa. Palkintona voitosta oli kisalippu kesän kisoihin.

Kisaveikkaus: Algeria arvottiin lohkoon C. Se kohtaa lohkossaan Englannin, USAn ja Slovenian. Valitettavasti en jaksa uskoa, että Algeria pystyisi lohkossa yllättämään kahta suurinta suosikkia, USAa ja Englantia. Slovenia sen ehkä voisi tehdäkin, mutta Algeria ei. Pelaaminen harjoitusotteluissa ei ainakaan vakuuttanut minua. Näin Algeriankin tie nousee pystyyn jo lohkovaiheessa. Se tosin ei ole uutta, koska se ei aikaisemmilla kahdella kerrallakaan päässyt lohkovaihetta pidemmälle.

Chile:
Chileä ei ole vähään aikaan nähty MM-kisoissa, viimeksi se oli mukana vuonna 1998. Se on vähän samantyyppinen joukkue kuin Uruguay. Parhaat menestysvuodet ovat kaukana takanapäin, toki sillä erolla, että Chilen paras saavutus on vuoden 1962 pronssimitali. Tämän vuoden kisoissa Chile kuitenkin taas nähdään. Sinne se raivasi tiensä Etelä-Amerikan alueen karsinnoista. Siis karsinnoista, missä kaikki joukkueet sijoitetaan samaan lohkoon ja 4 eniten pisteitä saanutta menee kisoihin. Chile aloitti karsinnat vierastappiolla ja muutenkin alku oli vaikea, neljän kierroksen jälkeen kasassa oli 1 voitto, 1 tasapeliä ja 2 tappiota. Sitten kelkka kääntyi, seuraavat 4 ottelua toi 3 voittoa ja yhden tappion. Sen jälkeen olikin tasaisempaa ja Chile pysyi hyvin lohkon kärkikahinoissa mukana. Ja koska lohkossa pelattiin paljon ristiin, niin se varmisti paikkansa kisoihin jo kierroksella 17:sta.

Kisaveikkaus: Chileä on varsin vaikea arvioida. Taustatiedot maasta kun ovat vähäiset. Joukkueena Chile pelaa kuitenkin vahvaa peliä, sillä ei ole suuria Euroopassa pelaavia tähtiä, mutta tarvittavaa taitoa löytyy riittävästi. Se pelaa kisoissa H lohkossa yhdessä Sveitsin, Espanjan ja Hondurasin kanssa. Ja minun veikkaus on, että Chile menee lohkovaiheesta jatkoon lohkon kakkosena. Sitten se saakin vastaansa Brasilian ja tie katkeaa. Ei kovin selvästi, mutta ratkeaa kuitenkin. Näin menestystä ei tule näistäkään kisoista.

Italia:
Italia voitti maailmanmestaruuden vuonna 2006, se oli silloin ehkä pienoinen yllätys. Mutta pitkällä aikavälillä se ei ole mikään yllätys, koska Italia on ja on ollut kuitenkin yksi maailman isoista jalkapallomaista. Italia pelasi vuoden 2010 kisojen karsinnat Euroopan lohko 8:ssa. Italian tilasto 10:stä ottelusta on aika mairitteleva, 7 voittoa ja 3 tasapeliä, mutta maaliero kuitenkin vain 18-7. Toki näillä tilastoilla irtosi helpohkosti lohkovoitto kohtuullisen helpossa lohkossa. Irlanti tuli toiseksi häviämättä sekään peliäkään, mutta jääden silti kuuden pisteen päähän. Italia sarja otteluissa oli aika tasainen, ensin 2 voittoa ja sitten tasapeli, taas 2 voittoa ja tasapeli jne. Italia siis kisoihin.

Kisaveikkaus: Italia ei edes ole yrittänyt lähteä nuorentamaan maajoukkuettaan. Sen nykyinen miehistö on vanhan puoleinen, mutta toisaalta tietysti kokenut. Ja se on se seikka, mikä auttaa Italiaa eteenpäin näissä kisoissa. Italia pelaa lohkossa F yhdessä Paraguayn, Uuden-Seelannin ja Slovakian kanssa. Jälleen kohtuullisen helppo lohko. Siitä se selviytyykin helposti jatkoon. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella se saa vastaansa Tanskan ja menee siitä parista vielä jatkoon kokemuksellaan. Mutta toisella kierroksella seinä nimeltään Espanja tulee vastaan ja toinen perättäinen maailmanmestaruus jää haaveeksi.

Ghana:
Ghana on yksi suurimmista jalkapallomaista Afrikasta. Sillä on menestystä junioritasolta joka aika mittavasti, mutta miesten tasolla sitä ei ole juuri tullut. Se on vasta toista kertaa mukana MM-kisoissa tänä kesänä. Viimekerralla se pääsi pudotuspeleihin, mutta putosi siellä heti jatkosta. Ghanalta voidaan Norsunluurannikon ohella odottaa eniten Afrikan alueen joukkueista tulevissa kisoissa. Ghana raivasi tiensä jatkoon Afrikan alueen karsinnoista. Se pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa se arvottiin lohkoon 5 yhdessä Gabonin, Libyan ja Lesothon kanssa. Lesotho oli heittopussi lohkossa häviämällä kaikki pelinsä, mutta muilla oli erittäin tasaista. Lohkovoittajalle oli luvassa jatkopaikka seuraavalle kierrokselle. Ghana aloitti kahdella voitolla, mutta sitten tuli tappio, voitto, tappio. Ja ennen viimeistä kierrosta oltiin tilanteessa, jossa Libyalla oli 12 pistettä, Gabonilla ja Ghanalla 9. Gabon kohtasi Libyan ja Ghana Lesothon. Ghana otti helpon 3-0 voiton, mutta sen riittävyydestä ei ollut tietoa ennen Gabon-Libya ottelun loppua. Gabon voitti ottelun 1-0 ja näin kaikki maat päätyivät tasapisteisiin. Vertailu näiden maiden kesken suoritettiin maalieron perusteella ja Ghana viimeinen 3-0 voitto auttoi sitä lohkovoittoon. Suosikki selvisi siis vaivoin jatkoon. Gabon selvisi myös jatkoon, joten Libyan kävi huonosti karsinnassa. Kolmannella kierroksella Ghana pelasi lohkossa D yhdessä Beninin, Malin ja Sudanin kanssa. Tällä kertaa Ghana ei jättänyt mitään sattuman varaan. 4 voittoa alkuun takasi jo varman kisapaikan Ghanalle, tämän jälkeen tulikin tappio ja tasapeli. Ghana siis selkeästi kisoihin.

Kisaveikkaus: Ghana joutui arvonnassa hankalaan lohkoon. Lohko D:hen kun arvottiin myös kestomenestyjä Saksa, kova Serbia ja Aasian alueen karsinnoissa jyrännyt Australia. Ghanalle ei valitettavasti ole paljon luvassa näissä kisoissa ja se joutuu odottamaan taas 4 vuotta, että miesten MM-tasolla menestystä tulisi. Ghana jää siis arvioni mukaan rannalle pudotuspeleistä, Saksa ja Serbian puolustusmuuri ovat sille yksinkertaisesti liian kovia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti