Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

perjantai 25. marraskuuta 2011

Otteluyhteenveto, 2. pelipäivä, Oseania, 1. kierros

Näin saatiin sitten toisetkin pelit Oseanian karsinnan ensimmäisellä kierroksella pelattua. Ne olivatkin siinä mielessä merkittävät, että 2 maata joutuu jälleen odottelemaan seuraavia karsintoja, jotta haave jatkoonpääsystä kävisi toteen. Samalla tehtiin siis myös MM-karsintojen 400. kotijoukkueen tekemä maali. Maaleja tällä pelipäivällä tehtiin 4 kappaletta, 1 jokaista joukkuetta kohden. Kaikkiaan maaleja on nyt tehty karsinnoissa 693, kun otteluita on pelattu 214 eli siis n. 3,24 maalia/ottelu. Käyn tuossa alla molemmat ottelut läpi ja samalla katsastetaan arvioiden osuvuus.

Amerikan Samoa - Cookin saaret
Cookin saaret lähti otteluun pakkovoitto mielessä, sillä muut tulokset johtaisivat sen putoamiseen karsinnoista. Amerikan Samoalla taas oli taustallaan historiallinen voitto Tongasta. Amerikan Samoa oli hyvä myös tässä ottelussa, se meni ottelussa 1-0 johtoon jo ensimmäisellä jaksolla ja sillä oli peli hyvin halussa. Toisella jaksolla se kuitenkin menetti johtonsa epäonnisesti, kun Cookin saarten kulmapotku meni Amerikan Samoan puolustajasta omaan verkoon. Näin tilanne muuttui lukemiin 1-1. Tämän jälkeen Cookin saaret haki kovasti tasoitusta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämä siis tarkoitti sitä, että Cookin saaret menetti mahdollisuutensa jatkoon ja Amerikan Samoa porskuttaa mukavasti kärkisijoilla lohkossa ja taistelee tosissaan jatkopaikasta viimeisessä ottelussa Samoaa vastaan. Oma veikkaukseni otteluun oli, että Cookin saaret voittaa. Lähellä se oli, mutta meni kuitenkin väärin. Samoin kuin väärin meni arvaukseni siitä, että Cookin saaret menee tästä lohkosta jatkoon.

Samoa - Tonga
Yön toisessa ottelussa kohtasivat Samoa ja Tonga. Samolla oli tilillään niukka voitto Cookin saarista ja Tongalla kitkerä tappio Amerikan Samoalle. Tähän otteluun Tonga lähti pakkovoitto tilanteesta, muilla skenaariolla se olisi ulkona. Tonga pitikin puolustuksen tukossa ja iski hanakasti vastaan. Tästä huolimatta Samoa meni ottelussa johtoon, kun sille tuomittiin rangaistuspotku ensimmäisen jakson loppupuolella. Tonga kuitenkin taisteli tiensä tasoihin, 8 minuuttia ennen ottelun loppua. Siihen sen kiri kuitenkin jäi ja näin ollen se putosi jatkosta. Samoa sen sijaan nousi 4 pisteeseen ja kun sillä on enemmän maaleja tehtynä, kuin Amerikan Samoalla ja sama maaliero, niin sille riittää viimeisestä ottelusta tasapeli viemään sen tästä lohkosta jatkoon. Itse veikkaisin Samoan voittoa tästä ottelusta, mutta sekin meni pieleen.

Putoamisia ja jatkoon pääsyjä
- Samoa on jatkossa, jos se pelaa vähintään tasan
- Amerikan Samoa on jatkossa, jos se voittaa

- Cookin saaret on varmasti ulkona
- Tonga on varmasti ulkona

Näin siis toinen pelipäivä Oseaniassa. Omat arvaukset ei osu sitten yhtään oikein, mutta eipä siinä mitään, välillä näinkin. Olen veikannut kaikki 4 peliä väärin ja myös lohkosta jatkaja meni väärin eli ovat siis tiputtamassa pahasti keskiarvoja. Viimeiselle pelipäivälle jäi oikein herkkupala tarjolle, kun Samoa ja Amerikan Samoa ottavat yhteen jatkopaikka mielessään. Karsintojen 700. maalia tuskin nähdään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, sillä nyt maaleja on tehty 693 ja tarvittaisiin siis 7 maalia eli 3,5 maalia/ottelu. En usko, että näin tulee käymään. Huomenna vielä otteluanalyysi ja yön pelien jälkeen yhteenveto ja sitten syksy 2011 on saatu vuoden 2014 MM-karsintojen osalta loppumaan ja on hengähdyksen aika.