Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

perjantai 18. marraskuuta 2011

Ottelu yhteenveto, 6. pelipäivä, Pohjois- ja Väli-Amerikka, 2. kierros

Pohjois- ja Väli-Amerikan 2. kierroksen karsinnan viimeinen eli 6. pelipäivä oli enemmän harjoitusottelutyyppinen, sillä kaikki jatkopaikat oli jo ratkaistu aiemmin. Kiinnostuksen kohteena oli lähinnä se, että nyt kohtasivat saman joukkueet kuin viime viikon perjantain ja näin peleissä oli mukana rutkasti revanssihenkeä. Käydään tässä postaukssa läpi viime tiistain ja keskiviikon aikana pelatut 11 karsintaottelua lohkoittain. Lohkojen tilanteeseen ei juurikaan puututa, sillä näillä otteluilla ei tosiaan ollut merkitystä kuin jämäsijojen järjestyksissä. Lisäksi mukana on myös minun etukäteen heittämäni arvion osuvuus.

Maaleja tämän alueen karsinnoissa 6. pelipäivänä tehtiin 38 kappaletta, eli siis 3,45 maalia keskimäärin jokaisessa ottelussa. Se on huomattavasti nostamassa koko karsintojen keskiarvoa, sillä muutoin maaleja tehtiin tällä pelipäivällä kaikkiaan 108 kappaletta 36 ottelussa eli tasan 3 maalia/ottelu. Nyt maaleja on tehty kaikkiaan 681 kappaletta ja otteluita pelattu 210, se tekee maalikeskiarvoksi per ottelu 3,24 maalia.

Pohjois- ja Väli-Amerikka, lohko A
El Salvador oli perjantaina varmistanut jatkopaikkansa Surinamea vastaan vieraissa ja sai sen nyt kotiinsa vieraaksi. Ottelu oli vielä selvemmin El Salvadorin näpeissä, joten oikeutetusti se jatkaa tästä lohkosta. Ensimmäinen jakso oli vielä tasainen, mutta toisella jaksolla ottelu repesi 4-0 lukemiin. Näin ollen Surinamesta ei ollut revanssin ottajaksi. Tappion myötä Suriname jäi lohkossaan kolmoseksi. Itse veikkailin El Salvadorin voittoa tästä ottelusta ja se siis osui oikeaan.

Lohkon toinen ottelu käytiin Cayman saarten ja Dominikaanisen tasavallan kesken. Ensimmäinen osa päättyi Dominikaanisen tasavallan selvään voittoon, joten sellainen oli ennustettavissa nytkin, mutta eipä niin käynyt. Dominikaanisen tasavallan hallinnasta huolimatta Cayman Saaret nousi toisella jaksolla tasapeliin ottelussa ja näin ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Cayman saaret sai siis puolittaisen revanssin ottelussa ja itse asiassa ensimmäisen pisteensä lohkossa. Hyvä lopetus siis. Minä olin tähän kohteeseen veikannut Dominikaanisen tasavallan voittoa.

Pohjois- ja Väli-Amerikka, lohko B
B lohkossa pelasivat ensin Bermuda ja Barbados. Sekä viime perjantainen että tämän viikon tiistainen ottelu pelattiin Bermudalla. Barbados hävisi niukasti maalilla ensimmäisen ja haki tästä revanssia, mutta joutui jälleen nöyrtymään maalin tappioon. Bermuda nousi lohkossa 10 pisteeseen eli kuitenkin aika lähellä lohkon kahta muuta joukkuetta Trinidad & Tobago ja Guyanaa vastaan. Todellisia mahdollisuuksia jatkoon sillä ei kuitenkaan ollut. Oma veikkaukseni ottelusta meni oikein.

Toisessa otteluparissa Guyana oli voittanut maiden edellisen kohtaamisen ja varmistanut paikan jatkossa. Trinidad & Tobago lähti tähän otteluun näyttämään, että sekin olisi ollut hyvä maa jatkossa. Ensimmäinen jakso meni vielä nollilla, mutta toisella jaksolla Trinidad & Tobago sai revanssinsa ja voitti ottelun lopulta 2-0. Lohkon kannalta se tosin ei tarkoittanut mitään, mutta jätti sentään vähän iloa Trinidad & Tobagolaisen pettymyksen keskellä. Guyana siis jatkaa MM-kisalipun tavoittelua. Minun veikkaus osui oikeaan, kun veikkasin Trinidad & Tobagoa voittajaksi.

Pohjois- ja Väli-Amerikka, Lohko C
Panama oli lohkon C suurin suosikki ja itse asiassa oli kovin futismaa, joka osallistui tällä karsintakierrokselle. Näin ollen sen jatkoon pääsy ei ollut yllätys. Lohkon viimeisessä ottelussa se sai kotiinsa vieraaksi Dominican, joka vielä tavoitteli karsinnan ensimmäistä maaliaan. Panama oli kuitenkin tässä ottelussa juuri niin hyvä kuin sen pitikin olla ja otti helpon 3-0 voiton. Näin se oli lohkossaan ylivoimainen ja Dominica ja ilman maalia näissä MM-karsinnoissa. Tämä oli helppo kohde arvata oikein.

Pohjois- ja Väli-Amerikka, Lohko D
Kaiken kaikkiaan vaisusti karsinnoissa esiinynyt Kanada yritti kiillottaa kuvaansa kotiottelussa St. Kitts ja Nevisia vastaan. Edellinen ottelu perjantaina päättyi 0-0 tasapeliin, tosin se takasi Kanadalle jatkopaikan. Nyt Kanada oli vakuuttavampi, ottamalla 4-0 voiton. Se käytännössä ratkaisi voiton ja ensimmäisellä jaksolla voittamalla sen 3-0. St. Kitts ja Nevis putosi tappion myötä lohkossaan kolmanneksi. Minun veikkaus kotivoitosta osoittautui oikeaksi.

Lohkon toinen ottelu pelattiin Puerto Ricon ja Saint Lucian välillä. Puerto Rico voitti vieraissa reilusti ja sellainen oli odotettavissa nytkin. Puerto Rico teki sen mitä siltä vaadittiin ja otti voiton, tosin ei kovin helposti. 3-0 voiton 2 viimeistä maalia tuli vasta ottelun loppuminuuteilla. Näin Puerto Rico nousi lohkossaan toiseksi. Oma veikkaus osui tässäkin tapauksessa oikeaan.

Pohjois- ja Väli-Amerikka, Lohko E
Lohkossa E Guatemalan jatkopaikka oli jo ratkennut paljon aiemmin, mutta sillä oli mahdollisuus säilyttää puhdas tili karsinnoissa. Tähän mennessä se ei ollut hävinnyt yhtään ottelua. Se voitti vastustajansa Grenadan perjantaina kotonaan 3-0 ja nyt se hoiteli ottelun Grenadassa yhtä tyylikkäästi. Grenada tosin oli niskan päällä ottelussa ensimmäisellä jaksolla ja johtikin sen jälkeen 1-0, potku ei kuitenkaan riittänyt ja Guatemala nousi toisen jakson lopun 4 maalilla reiluun voittoon. Maali tuli viimeisen 15 minuutin aikana. Näin siis Guatemala ei hävinnyt yhtään kisaa ja Grenada jäi yllättäen karsintalohkonsa viimeiseksi. Oma arvaus tästä ottelusta ei mennyt oikein, kun veikkasin tasapeliä.

Lohkon toinen ottelu pelattiin St. Vincent ja Grenadiinien ja Belizen välillä. Edellinen ottelu oli päättynyt Belizessä tasan ja nyt se haki revanssia kotitasapelilleen. Sitten Belizen näiden karsintojen tämän hetkinen maalitykki Deon McCauley iski kahdesti ja nosti karsintojen maalimäärän 11 maaliin. Belize voitti siis 2-0 ja nousi lohkon kakkoseksi. St. Vincent ja Grenadiinit jäi kolmoseksi. Tässäkin ottelussa arvaukseni meni väärin, kun veikkaisin kotijoukkueen voittoa.

Pohjois- ja Väli-Amerikka, Lohko F
Antigua & Barbuda pelasi itsensä jatkoon viime perjantaina Haitia vastaan. Nyt Haitilla oli revanssin paikka kotikentällään. Antigua & Barbuda meni heti ottelun alkupuolella jatkoon ja piti johtonsa aina toisen jakson alkupuolella, mutta sitten Haiti iski pari nopeaa maalia ja sai revanssinsa. Antigua & Barbuda kuitenkin jatkoon ja Haitille jäi hymyt vain tuosta viimeisestä voitosta. Itse olin veikannut tähän juurikin tämän kaltaista tulosta.

Toinen ottelu oli Curacao ja Yhdysvaltain Neitsytsaarten välinen ottelu. Yhdysvaltain Neitsytsaaret on ollut karsintojen heittopussi ja tämä ottelu ei juurikaan poikennut kaavasta. Curacao oli selkeäsi parempi ja voitti ottelun 6-1. Näin se muutti maalisuhteensa karsinnoissa positiiviseksi. Yhdysvaltain Neitsytsaarten maaliero puolestaan on tyly, 6 tappiota maalierolla 2-40.

Siinpä niiden otteluiden lyhyet yhteenvedot. Omat veikkaukset osui kohtuullisesti 8/11 eli n.73%. Osuma tarkkuus oli siis nostamassa keskiarvoa, eli se kokonaisosuus oikeista peleistä nousi nyt jo 66,2% eli aika lähellä tuota tavoitetta, joka siis oli 70%. Pohjois- ja Väli-Amerikan karsinnoissa pelataan seuraavaksi kolmatta kierrosta ja sen ensimmäiset pelipäivät eivät vielä ole täysin selvillä, mutta olettavaa on, että karsinnat aloitetaan 8. kesäkuuta 2012. Maat on arvottu lohkoihin, mutta otteluohjelma selviää myöhemmin tämän vuoden aikana, joten palataan siihen sitten kun se on selvillä. Vielä on jäljellä Afrikan otteluiden analyysit ja sitten ensi viikolla käydään Oseaanian karsintojen kimppuun.