Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

perjantai 18. marraskuuta 2011

Ottelu yhteenveto, 5. pelipäivä, Aasia, 3. kierros

Aasian alueella saatiin pelattua jo 5 pelipäivä kolmannen kierroksen karsinnoista. Käydään tässä postaukssa läpi viime tiistain aikana pelatut 10 karsintaottelua lohkoittain ja samalla katsotaan, että miten se muutti lohkon tilannetta jatkoon pääsyjen ja putoamisten suhteen ja mitä on odotettavissa jatkossa. Lisäksi mukana on myös minun etukäteen heittämäni arvion osuvuus.

Maaleja Aasian karsinta-alueen 3. kierroksen karsinnan 5. pelipäivänä tehtiin kaikki 24 kappaletta, eli siis 2,4 maalia keskimäärin jokaiseen otteluun. Se on itse asiassa aikalailla saman verran kuin aiempina pelipäivinä.  Muutoin maaleja tehtiin tällä pelipäivällä kohtuullisen paljon, kaikkiaan 108 kappaletta 36 ottelussa eli tasan 3 maalia/ottelu. Nyt maaleja on tehty kaikkiaan 681 kappaletta ja otteluita pelattu 210, se tekee maalikeskiarvoksi per ottelu 3,24 maalia.

Aasia, lohko A
Lohkon A yksi suosikki Kiina oli ajanut itsensä selkä seinää vasten ja oli pakkovoiton edessä Singaporen vieraana. Kiinan esitys ottelussa oli hallittu ja vakuuttava, vaikka Singapore pystyi ajoittain haastamaan, niin 0-4 voitto Kiinalle ei jättänyt mitään sanan sijaa paremmasta joukkueesta. Singaporehan oli jo menettänyt aiemmin mahdollisuutensa jatkoon, mutta Kiinalla siis oli vielä pienen pieni sauma taistella jatkosta. Tämän voiton jälkeen se jäi elättelemään toiveita, että lohkon toisessa ottelussa Irak häviäisi Jordanian vieraana. Itse veikkaisin otteluun Kiinan voittoa ja se meni siis oikein.

Lohkon toisena otteluna oli Jordanian ja Irakin välinen ottelu. Jordania oli jo varmistanut jatkopaikkansa, joten sillä ottelussa ei ollut panosta. Irak puolestaan varmistaisi tasapelilläkin jatkopaikan. Jordania aloitti ottelun väkevästi, meni 1-0 johtoon ja oli mennä vaparista jo 2-0 johtoon, mutta veto pamahti komeasti maalin ylähirteen. Jordania oli muutenkin hallitseva osapuoli ottelun ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla sitten osat vaihtuivat ja Jordania oli ihan vastaanottava osapuoli kokoajan. Irak tuli nopeasti tasoihin ja jo se olisi riittänyt viemään sen jatkoon, mutta Irakille se ei kelvannut. Näin ollen Kiinan tie näissä karsinnoissa jäi tähän. Oma veikkaus meni pieleen, kuvittelin Jordanian vielä olevan kuitenkin kiinnostunut taistelemaan voitosta, mutta toisella jaksolla se viimein puristus puuttui.

Aasia, lohko B
Lohkossa B oli paljon jännitystä sillä siellä oli vielä 3 maata taistelemassa paikoista jatkoon. Etelä-Korea oli pedannut itselleen parhaat paikat ja voitto Libanonin vieraana olisi vienyt sen jatkoon. Ottelu maiden välillä oli erittäin fyysinen. En ole paljon Libanonin pelejä seurannut, mutta näytti ihan siltä, että he yrittivät kovilla otteilla ottaa luulot pois vikkeliltä Etelä-Korealaisilta. Libanon iski heti alussa maalin, mutta Etelä-Korea nousi puolessa välillä ensimmäistä jaksoa tasoihin. Libanon tuli kuitenkin vähän sen jälkeen toistamiseen ja meni johtoon 2-1. Toisella jaksolla Etelä-Korea haki vimmatusti maalia, mutta ei onnistunut sitä tekemään ja näin ollen molemmilla mailla on nyt lohkossa 10 pistettä. Tämä johti siihen tilanteeseen, että molemmat jäivät odottamaan Kuwaitin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien välistä ottelua, sillä Kuwait tarvitsi välttämättä voiton ottelusta pitääkseen toiveet elossa jatkopaikasta. Muilla tuloksilla Libanon ja Etelä-Korea tulisivat menemään jatkoon. Itse veikkaisin tähän otteluun Etelä-Korean voittoa, en jaksanut edelleenkään uskoa, että Libanon on noin kova. Nyt se varmaankin on uskottava.

Lohkon toinen ottelu oli siis Kuwaitin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien välinen ottelu ja Kuwaitilla siis pakkovoiton paikka. Yhdistyneillä Arabiemiraateilla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia jatkoon. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kääntyi sitten Yhdistyneille Arabiemiraateille. Se menikin johtoon 19 minuutilla. Näin ollen Kuwait oli kahden maalin päässä tavoitteestaan. Toiselle puoliajalle se tulikin ihan erilaisella ilmeellä. Ensin se teki heti alkuun hienolla puskumaalilla tasoituksen ja sitten kulman jälkitilanne sählingistä Yhdistyneille Arabiemiraateille merkattiin oma maali ja näin Kuwait johtikin 2-1. Sen jälkeen se jäädytti peli taidokkaasti ja voitti ottelun. Eli tilanne tämän lohkon kannalta on täysin auki, kaikilla kolmella maalla on edelleen mahdollisuus jatkoon. Minun veikkaus tästä ottelusta meni pieleen, veikkasin tasapeliä.

Aasia, Lohko C
Lohkossa  C pelattiin enää kunniasta, sillä jatkopaikat oli jo ratkaistu. Olen useassa postauksessa suorastaan haukkunut Pohjois-Korean pelitapaa, mutta nyt täytyy kyllä kehua, sillä se pelasi erittäin hyvin ja hyvännäköistä futista Japania vastaan. Tosin kun Japanille ei ollut enää jatkopaikka panosta pelissä, niin se ei esittänyt parastaan. Mutta se ei ole pois Pohjois-Korealta, joka ottelun voitti 1-0. Japani sai ensimmäisiä kunnollisia maalipaikkoja vasta toisen jakso puolivälin jälkeen. Näytti, että sitten heitä vasta alkoi kiinnostaa pelaaminen. No, kun ei kiinnostanut, niin minunkin veikkaus meni väärin, tässäkin kohteessa minulla oli risti.

Toisessa lohkon ottelussa ei myöskään ollut panosta. Jo pudonnut Tajikistan kohtasi Uzbekistanin Uzbekistanissa. Tajikistanillakin oli omat paikkansa, mutta Uzbekistan oli ihan liian kova. Se vyörytti peliään tasaisen vahvasti kokoajan Tajikistanin päätyyn ja teki sitten tarvittavat maalit. Ottelu päättyi Uzbekistanin voittoon 3-0. Kirjoitin aiemmin tämän lohkon analyysissä, että Tajikistan on hiukan väärässä paikassa tällä kolmannella karsintakierroksella ja niin on käynytkin, sen viiden ottelun tilasto on surkea, 0 pistettä maalierolla 0-17. Oma veikkaukseni osui oikeaan tässä ottelussa.

Aasia, Lohko D
Lohkon D tilanne näytti jo ennen viime perjantaita, että Australia tulee menemään jatkoon, mutta se hävisi vieraissa Omanille ja lohko hieman tasoittui. No nyt Thaimaata vastaan vieraissa Australialla oli jälleen mahdollisuus selviytyä jatkoon. Thaimaa taas puolestaan tarvitsi kiihkeästi pisteitä, jotta sillä säilyisi mahdollisuus jatkopaikan tavoitteluun. Thaimaa olikin ottelussa hyvä. Itse epäilin ottelun analyysissä, että se ei ole toipunut Saudi Arabialle kärsimästään tappiosta. Mutta mitä vielä, se jopa vei peliä ajoittain ja Australia oli hätää kärsimässä. Lopulta kuitenkin toisen jakson loppupuolella Australia onnistui tekemään itseään helpottavan maalin ja pystyi vielä pitämään Thaimaan lopun aikaa kurissa ja voitti ottelun. Australia siis tästä lohkosta ensimmäisenä jatkoon ja Thaimaa jäi odottamaan toisen ottelun tulosta ja sitä, että jääkö sille panosta viimeiseen otteluun. Oma veikkaukseni Australian voitosta osui kohdilleen, vaikka peliä seuratessa hiukan mietitytti, että miten tulee käymään.

Toisessa ottelussa Saudi Arabia olisi voitolla voinut varmistaa itselleen jatkopaikan. Oman taas tarvitsi vähintään pisteen pysyäkseen mukana taistelussa jatkopaikasta. Oman lähti kyllä otteluun sementoimalla keskikentän alakerran ja oman puolustuksen. Saudi Arabialla oli suuri vaikeuksia päästä maalipaikkoihin. No eipä niitä maalipaikkoja kyllä juurikaan tullut myöskään Omanille ja näin ottelu päättyi hyvinkin ennalta arvattavaan 0-0 tasapeliin. Tämä taas tarkoitti sitä, että kaikki on auki Saudi Arabian, Thaimaan ja Omanin kesken lohkon toisesta jatkopaikasta. Pistetilanne ja tulevat otteluparit takasivat sen, että jäljelle jäi todella monta skenaariota siihen, kuka menee tästä lohkosta toisena jatkoon. Mielenkiintoisia pelejä tulossa helmikuussa. Itse veikkasin tähän botteluun tasapeliä ja tämä oli kyllä aika helppo veikkaus.

Aasia, Lohko E
Lohkossa E Indonesia oli jo menettänyt mahdollisuutensa jatkoon, mutta Iranilla oli maiden välisessä ottelussa mahdollisuus ratkaista oma kohtalonsa jatkoonpääsyn suhteen. Ja sitähän Iran ei jättänyt käyttämättä, 25 minuuttia ja 3 maalia riittivät siihen, että Indonesia ei enää noussut missään vaiheessa uhkaamaan Irania ottelun voitosta. Lopputulos 1-4 takasi vierasjoukkue Iranille jatkoonpääsyn neljännelle kierrokselle. Iran oli ottelussa selkeästi parempi ja vain sen tyytyväisyys kolmen maalin johtoon estivät todellisten murskalukujen syntymisen. Tähän veikkaisin Iranin voittoa ja niinhän siinä kävi.

Lohkon toisessa ottelussa Qatarilla olisi voitolla ollut mahdollisuus varmistaa itselleen jatkopaikka. Bahrain puolestaan tarvitsi vähintään tasapelin, jotta sille säilyisi mahdollisuus jatkoon. Tämäkin ottelu oli sen luokan ottelu, että oli helppo arvata molempien sulkevansa oman pään. Kummallakaan ei ollut ottelussa mitään huippupaikkoja ja ei siis ole ihme, että ottelu päättyi 0-0 tulokseen. Nyt tilanne on se, että maiden välillä on 3 pistettä eroa Qatarin hyväksi. Ja kun jäljellä on yksi ottelu, niin Bahrainin oljenkorsi jatkoon on erittäin heikko. Sen pitäisi voittaa ja Qatarin hävitä, mutta lisäksi maalieron Bahrainilla pitäisi nousta paremmaksi kuin Qatarilla on, joten Bahrainilta vaaditaan suurinumeroista voittoa Indonesiasta helmikuussa. Minun veikkaus tasapelistä osui tässäkin kohteessa oikeaan.

Tämmöisiä mietteitä Aasian alueelta. Kaikkiaan omista veikkauksista osui 60% eli alle tavoitteen tämäkin, mutta paremmin kuin Aasian alueella keskimäärin, joten ihan ok tulos. Osuma tarkkuus muilla alueilla oli parempi, joten kokonaisosuus oikeista peleistä nousi nyt jo 66,2% eli aika lähellä tuota tavoitetta, joka siis oli 70%. Seuraavan kerran Aasian alueen karsintoja pelataan helmikuun lopussa karkauspäivänä. Saa nähdä, kuka karkaa ja kuka ei, 4 paikka on kuitenkin vielä jaossa ja lohkossa B molemmat. Käyköhän Etelä-Korealle kylmät silloin… nähtäväksi jää. No mutta tänään vielä lisää otteluyhteenvetoja muilta alueilta ja ensi viikolla sitten Oseaanian karsintojen aloitusta.