Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

LIVESCORE

perjantai 18. marraskuuta 2011

Ottelu yhteenveto, 4. pelipäivä, Etelä-Amerikka, 1. kierros

Näin on sitten ensimmäinen neljännes pelattu Etelä-Amerikan alueen MM-karsinnoista kohti vuoden 2014 MM-kisoja. Käydään tässä postaukssa läpi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatut 4 karsintaottelua ja samalla katsotaan, että miten se muutti lohkon tilannetta ja mitä jatkossa. Lisäksi mukana on myös minun etukäteen heittämäni arvion osuvuus.

Maaleja Etelä-Amerikan 1. Kierroksen karsinnan 4 pelipäivänä tehtiin kaikki 8 kappaletta, eli vain 2 per ottelu, mikä on reilusti alle alueen karsinnoissa aikaisemmin tehtyjen maalien keskiarvon. Muutoin maaleja tehtiin tällä pelipäivällä kohtuullisen paljon, kaikkiaan 108 kappaletta 36 ottelussa eli tasan 3 maalia/ottelu. Nyt maaleja on tehty kaikkiaan 681 kappaletta ja otteluita pelattu 210, se tekee maalikeskiarvoksi per ottelu 3,24 maalia.

Etelä-Amerikan karsintalohko
Illan ensimmäinen ottelu on Ecuadorin ja Perun välinen ottelu. Katselin ottelun netin välityksellä ja ei siitä kyllä paljon kertomista jäänyt. Molemmat joukkueet vaikuttivat silmin nähden väsyneiltä, ensimmäinen jakso itsessään oli jopa hieman puuduttavaa pelailua, mutta toisella jaksolla saatiin sentään maaleja aikaa. Ecuador pääsi iskemään johtomaalin toisen jakson puolivälissä sekä toisen ja ratkaisevan aivan ottelun lopussa. Oli oikeus ja kohtuus, että Ecuador ottelun voitti, sillä niin paljon parempi se toisella jaksolla Perua vastaan oli. Perulla ei juurikaan ollut edes maalipaikkoja, eikä se saanut oikein koskaan kiriä käyntiin. Ecuadorille siis ansaittu voitto ja samalla se nousi 6 pisteeseen, kun Peru jäi edelleen kolmeen. Samalla Peru putosi karsintalohkon toiseksi viimeiseksi. Minun veikkaus osui tässä kohdassa oikeaan, kun veikkasin Ecuadorin voittoa.

Toinen samaan aikaan alkanut ottelu oli Kolumbian ja Argentiinan välinen ottelu ja voi herranjestas minkälaisia otteita pelissä nähtiin. Ajoittain näytti, että kumpaakaan ei kiinnosta voittaa koko ottelua, käveltiin keskikentällä ja syöteltiin pakki-pakki syöttöjä. No, Kolumbia onnistui ensimmäisen jakson loppuun tekemään maalin ja meni johtoon. Toisella jaksolla kuvittelin Argentiinan nostavan tempoa, mutta ei sitä oikeastaan tehnyt muut kuin Lionel Messi. Välillä näytti, että hän pelaa yksin Kolumbian puolustusta vastaan. Lopulta sitten maalivahdin ja puolustajan virheen seurauksena Messi pallon toimittikin verkkoon. Ja sen jälkeen pelin tempo laski entisestään. Molemmat tuntuivat olevan tyytyväisiä tasapeliin, kunnes vastaiskusta aukesi Sergio Aguerolle paikka ja Argentiina johtoon 1-2. Ottelun tapahtumiin nähden ei ollut kyllä mikään ansaittu maali, vaikka Argentiina ehkä hienoisesti ottelua hallitsikin. Kolumbia ei enää saanut mitään aikaiseksi tämän jälkeen ja Argentiina sai balsamia haavoille tuon katkeran kotitasapelin jälkeen. Argentiina nousi nyt 7 pisteeseen ja on Uruguayn kanssa tasapisteissä pelin enemmän pelanneena. Kolumbia on 4 pisteellä nyt kuudentena lohkossa. Itse veikkasin ottelusta tasapeliä ja sellainen siitä olisi kuulunut tullakin ottelun tasoon nähden. Molemmat itse asiassa olisivat joutaneet saada 0 pistettä…

Kolmas ottelu oli Chilen ja Paraguayn välinen ottelu. Sitä en katsonut, mutta kun luin raportteja, niin Chile oli ollut ottelussa parempi osapuoli ja esitys oli ollut piristävä verrattuna edellisperjantaiseen tappiopeliin Uruguayta vastaan. Chilellä tuntuisi olevan nyt vieraskammoa, kotona sen sijaan kulkee. Tästä voi arvella, että Chile on vielä kova tässä lohkossa, jos se vaan saa tuon vieraspelaamisen kuntoon. Paraguay puolestaan jäi taas maaleitta ja nyt sille tehtiin pari maalia ja sitä kautta paine tuloksen tekoon alkaa kasvamaan. Kirjoitin lohkon analyysissä, että jos Paraguay ei menesty alussa, on sillä vaikeat karsinnat tulossa. Se joutuu avaamaan omaa peliään, jos se joutuu lähteen hakemaan voittoja ja nyt on niin käymässä. Tosin, kotona silläkin on vielä kulkenut, joten suurta huolta ei vielä ole, mutta se on nyt kolmanneksi viimeinen lohkossa ja sitä sijoitusta olisi parannettava. Chilellä on nyt 6 pistettä ja se on sijalla 5 tässä lohkossa. Itse veikkailin otteluun tasapeliä, mutta Chile oli taas liian vaikea veikattavaksi.

Illan viimeinen ottelu oli Venezuelan ja Bolivian välinen ottelu. Bolivialla oli alla hieno vierastasapeli Argentiinaa vastaan. Venezuela taas on esiintynyt karsintojen alussa vahvasti. Katselin pelin koosteen ja maalipaikat ottelussa saattoivat mennä Bolivialle, mutta maalit meni 1-0 Venezuelalla ja vaarallisimmat paikat sillä oli myös. Vaikka Bolivia jälleen hävisi, niin se ei ollut huono. Nyt vaan kävi niin, että Venezuela oli sille ihan liian kova. Venezuela jatkaa siis edelleen sillä uralla, joka vie sen vuoden 2014 MM-kisoihin. Se on nyt karsintalohkossa sijalla 3 tasapisteissä Uruguayn ja Argentiina kanssa. Bolivia puolestaan pitää perää, sillä on vain yksi piste siitä Argentiina tasapelistä. Bolivian on siis kohtapuoliin alettava ottamaan voittoja, jotta kisaliput eivät karkaan liian kauas.

Sellaiset tunnelmat näistä otteluista. Kaikkiaan omista veikkauksista osui 50% eli alle tavoitteen, mutta onneksi muilla alueilla osuma tarkkuus oli parempi ja kokonaisosuus oikeista peleistä on nyt 66,2% eli aika lähellä tuota tavoitetta, joka siis oli 70%. Seuraavan kerran Etelä-Amerikan karsintalohkossa ollaan tositoimissa 2.6.2012, jolloin pelataan jälleen 4 ottelua. Kesäkuussa pelataan vielä toiset pelit ja sitten taas syksyllä useampia. Tänään vielä lisää otteluyhteenvetoja muilta alueilta ja ensi viikolla sitten Oseaanian karsintojen aloitusta.