Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

maanantai 21. marraskuuta 2011

Ottelu yhteenveto, 2. pelipäivä, Afrikka, 1. kierros

Vielä viimeiseksi käydään läpi Afrikan alueen karsintojen avauskierroksen otteluparien toiset osaottelut. Tarjolla oli siis 11 paikkaa seuraavalle karsintakierrokselle ja myös 11 paikkaa, jotka johtivat ulos karsinnoista. Käydään tässä postauksessa läpi viime tiistain aikana pelatut 11 otteluparia. Lisäksi mukana on myös minun etukäteen heittämäni arvion osuvuus.

Maaleja Afrikan alueen toisena karsintapäivänä tehtiin 39 kappaletta, eli siis 3,54 maalia keskimäärin jokaisessa ottelussa. Se on huomattavasti nostamassa koko karsintojen keskiarvoa, sillä muutoin maaleja tehtiin tällä pelipäivällä kaikkiaan 108 kappaletta 36 ottelussa eli tasan 3 maalia/ottelu. Nyt maaleja on tehty kaikkiaan 681 kappaletta ja otteluita pelattu 210, se tekee maalikeskiarvoksi per ottelu 3,24 maalia.

Burundi – Lesotho
Lesotho lähti otteluun 1-0 kotivoitto taskussaan, joten yksikin vierasmaali veisi sen lähelle voittoa. No se ratkaisi jatkopaikan jo ensimmäisellä jaksolla tekemällä 2 maalia. Burundilta olisi vaadittu 4 maalia tämän jälkeen jatkopaikkaan. No se pystyi lopussa nousemaan ottelussa tasoihin, mutta se ei riittänyt ja näin, ehkä hieman yllättäen, Lesotho jatkaa toiselle kierrokselle ja Burundi tipahti pois karsinnoista. Karsintaillan aikana toinen Lesothon maaleista ei tallentunut järjestelmiin ja vasta nyt FIFAn sivuilta on löytynyt tuo virallinen tulos ottelusta, joka oli 2-2. Tämä myös nosti karsintojen maalimäärää yhdellä eli maaleja onkin tehty 681 kappaletta. Itse veikkaisin Burundin voittoa tästä ottelusta ja luulinkin sen olevan oikein, mutta väärinhän se sitten kuitenkin meni.

Sao Tome ja Principe – Kongo
Kongo oli ratkaissut jatkopaikan käytännössä jo ensimmäisessä ottelussa, kun se voitti vieraskentällä Sao Tome ja Principen 5-0. Arvelin itsekin toisesta ottelusta tulevan sille hankalamman ja niin kävikin. Sao Tome ja Principe meni johtoon toisen jakson aluksi, mutta Kongo tuli nopeasti tasoihin. Ottelu siis päättyi tasan ja väärinhän se mun arvaus meni. Arvelin Kongon kuitenkin voittavan vaikka tiukoille joutuukin, mutta eipä vaan voittanut. Jatkoon se kuitenkin meni.

Djibouti - Namibia
Namibia murskasi Djiboutin ensimmäisessä osaottelussa 4-0 vieraskentällä. Ottelupari oli siis jo taputeltu ennen toista ottelua, joka oli vain muodollisuus. Namibia oli toisessakin ottelussa ihan yhtä ylivoimainen voittaen senkin 4-0 ja meni näin jatkoon toiselle karsintakierrokselle. Minun arvio ottelun voittajaksi ja jatkoon menijäksi tästä otteluparista oli Namibia ja molemmat osuivat oikeaan.

Comoros - Mosambik
Mosambik oli tasaisen väännön jälkeen voittanut parin ensimmäisen kohtaamisen rankkarimaalilla, mutta nyt sillä oli kotiottelussa hyvä mahdollisuus ratkaista jatkopaikka itselleen. Sen se myös teki, sillä se oli toisessa osaottelussa selkeästi Comorosta parempi, lukemin 4-1 ja meni näin ollen otteluparista jatkoon. Minä olin tähän veikannut juurikin tätä vaihtoehtoa.

Eritrea - Ruanda
Eritrea piti Ruanda tasapelissä maiden ensimmäisessä kohtaamisessa ja näin ollen Ruandalla oli paljon hampaankolossa. Se johti ottelua pitkään 1-0 maalilla, kunnes toisen jakson puolivälin paikkeilla se iski kahdesti ja voitti ottelun lopulta 3-1. Tämä takasi sille jatkopaikan seuraavalle kierrokselle. Eritrea siis ulos karsinnoista. Omat veikkaukseni osuivat myös tässä tapauksessa kohdilleen. Tämän ottelun ensimmäinen maali oli myös koko karsintojen 600. maali.

Swazimaa - Kongon demokraattinen tasavalta
Ottelupari oli oikeastaan jo taputeltu, kun Kongon demokraattinen tasavalta oli voittanut vierasottelunsa Swazimaassa, mutta toinenkin osaottelu piti tietysti pelata. Siinä Swazimaa oli täysin vastaantulija, vaikka ensimmäisen jakson vielä mukana ottelussa sinnittelikin. Tilanne tauolla oli 1-0, mutta jo toisen jakson 20 minuutin kohdalla se oli 5-1. Näin ollen Kongon demokraattinen tasavalta sekä voittoon, että jatkoon. Sama kombo löytyi myös minun arvauksista.

Päiväntasaajan Guinea - Madagaskar
Päiväntasaajan Guinea oli voittanut oman kotiottelunsa kahdella rankkarimaalilla 2-0 ja nyt Madagaskar haki revanssia. Jatkopaikka ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla, kun Päiväntasaajan Guinea johti 1-0. Madagaskar tuli kuitenkin vielä takaa toisella jaksolla ja sai revanssinsa 2-1 voitolla. Se jäi kuitenkin kahden maalin päähän jatkopaikasta. Madagaskarin maalintekijöinä kunnostautuivat sellaiset nimi hirviöt, kuin Yvan Rajoarimanana ja Falimery Ramanamahefa. Päiväntasaajan Guinea siis jatkoon. Omat veikkaukset osuivat molemmat.

Tansania - Tsad
Tansania oli voittanut Tsadin vieraskentällä 2-1 ja oli lähellä jatkopaikkaa, koska sillä oli kotietu toisessa osassa. Tsad oli kuitenkin ottelussa pirteä ja meni siinä johtoonkin heti toisen jakson alussa. Kiri ei kuitenkaan ihan riittänyt ja näin Tansania meni jatkoon vierasmaalisäännön perusteella. Tsad oli siis todella lähellä iso yllätystä tällä kierroksella.  Oma veikkaukseni oli, että Tansania hoitelee pelin helpohkosti, toisin kuitenkin kävi. Tansania jatkoon menon ennustus sen sijaan osui kohdilleen.

Guinea-Bissau - Togo
Etukäteen yksi tasaisimmista ottelupareista oli Guinea-Bissaun ja Togon välinen ottelupari. Ensimmäinen osa maiden välillä päättyikin Guinea-Bissaussa tasan. Toinen osa pelattiin Togossa, jossa kotijoukkue pääsi johtoon jo heti ottelun alussa Guinea-Bissaun oman maalin jälkeen. Muita maaleja ottelussa ei sitten nähtykään ja näin ollen Togo voitti ottelun 1-0. Samalla se meni myös jatkoon tästä otteluparista. Minun arviot osuivat siis oikeaan.

Seychellit - Kenia
Ottelupari ratkesi jo ensimmäiseen otteluun, jossa Kenia kävi hakemassa 3-0 voiton. Toinen ottelu oli siis vain enimmäkseen harjoitusta. Sen Kenia ratkaisi jo ensimmäisellä jaksolla tekemällä 3 maalia. Tämän lisäksi se osui kerran toisella jaksolla ja ottelu päättyi 4-0. Kenia siis selkeästi voittoon ja sitä kautta myös jatkoon. Aivan kuten omassa lapussani luki.

Etiopia - Somalia
Viime viikon keskiviikkona pelattiin vielä yksi MM-karsintaottelu Etiopian ja Somalian välillä. Ensimmäinen ottelu oli päättynyt maiden välillä 0-0. Joten pientä jännitystä oli siis vielä ilmassa. Etiopia meni heti ottelun alussa 1-0 johtoon ja seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 62. minuutilla asti. Sekin tehtiin Etiopian toimesta. Sen jälkeen ottelu repesi ja Etiopia voitti ottelun peräti 5-0. Näin se meni myös jatkoon tästä otteluparista. Aivan kuten oma veikkakseni kertoi.

Näin siis pelailtiin Afrikan alueella. Yhteenvedot olivat todella lyhyitä johtuen siitä, että otteluista on vähän materiaalia tarjolla. Omista veikkauksistani sen verran, että ne osuivat hyvin. Otteluiden oikeista tuloksista osui 8/11 eli n.73% ja jatkoon menijöistä kaikkiaan 10/11 eli yhtä vaille kaikki. Arvelin Burundin menevän jatkoon, mutta Lesotho vei sen paikan. Seuraavan kerran Afrikan karsintoja pelataan ensi vuoden kesäkuussa ja silloin ollaan toisella karsintakierroksella 40 maan voimin. Jatkoon menee vain 10 joukkuetta, joten karsinta on tiukka. Nyt on kaikki ottelut analysoitu. Huomenna tulee analyysiä Oseaanian karsintalohkosta sekä ensimmäiset otteluanalyysit, koska tiistain ja keskiviikon välisenä yönä MM-karsintoja pelataan jälleen. Uskoisin, että näissä tulevissa kuudessa ottelussa tehdään maaleja sen verran, että 700. maali tullaan näkemään…