Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

maanantai 5. joulukuuta 2011

Aasian (AFC) alueen MM-karsinnat

Aloitetaan MM-karsintaryhmien esittelyt Aasian karsinnoista, sillä siellä ollaan jo kierrosmääräisesti päästy karsinnoissa kaikista pisimmälle. Nyt on jo yhtä pelipäivää vaille pelattu kolme kierrosta täyteen ja jäljellä on enää 14 joukkuetta taistelemassa 4,5 MM-kisa paikasta. Aasian alueen karsinnat alkoivat jo kesäkuussa 2011 ja heinäkuun loppuun mennessä jo 23 maata oli menettänyt mahdollisuutensa vuoden 2014 MM-kisoihin. Siis vaikka itse kisoihin oli vielä 3 vuotta aikaa, niin suurelta osalta maita karsinnat olivat jo ohi. Viimeiset 20 maata ovat pelanneet tässä syksyn aikana kolmatta karsintakierrosta ja siitä viimeinen pelipäivä pelataan karkauspäivänä helmikuussa 2012. Neljä paikkaa on vielä avoinna tuolle kierrokselle, joten pelattavaa jäi siis ihan mukavasti. Isoin pommi tähän mennessä on ollut ehkä Kiinan tipahtaminen jo tässä vaiheessa, myöskin viime kisoissa esiintynyt Pohjois-Korea on jo ulkona. Olen kerännyt myös Aasian alueen karsinnoista samanlaisia statistiikkoja kuin mitä viime viikolla julkaisin koko karsinnoista. Käydään niitä tässä postauksessa läpi.

Alkuun katsotaan listausta karsintoihin osallistuvista maista, vaikka tuossa yllä sitä jo hiukan käytiin sanallisesti läpi:
29

Eli kaikki Aasian alueen karsintoihin osallistuvat maat ovat pelanneet jo näissä karsinnoissa.

Jatketaan otteluiden statistiikasta. Helmikuussa tullaan Aasian alueella rikkomaan 100 ottelun raja, myöskin maalien puolella tullaan rajoja rikkomaan, mutta palataan siihen myöhemmin. Otteluista löytyy tällaista dataa:

3.7.2011: Macao - Vietnam

Eli siis neljäntenä alkava ottelu helmikuussa tulee olemaan Aasian karsintojen sadas ottelu. Otteluiden aikatauluja ei ole vielä lyöty lukkoon, joten vielä ei tuota ottelua tiedetä. Veikkaukseni kuitenkin on, että se on Kiinan ja Jordanian välinen ottelu. Kotivoittoja on nyt saavutettu 50 eli vähän yli puolet otteluista on päättynyt kotivoittoon vain joka neljäs ottelu päättyy vieraiden voittoon. Suurimmat voitot ovat jo tuolta alkukierroksilta, kun ensimmäisiä kierroksia karsinnoissa pelattiin. Otteluista ei ole vielä keritty saavuttamaan mitään rajapyykkejä, mutta laitan tähän kuitenkin tuon saman listauksen kuin muiltakin alueilta.

Sri Lanka - Filippiinit, 29.6.2011

Koska ottelut ovat päättyneet useimmiten kotivoittoon, niin sieltä löytyy myös otteluiden yleisimmän tulokset. Tilastot otteluiden osalta näyttää tältä:

10 kpl

Otteluissa on myös luonnollisesti tehty paljon maaleja ja itse asiassa sielläkin tullaan helmikuussa rikkomaan rajapyykki, kun Aasian karsintojen 300. maali tehdään. Lisäksi kotijoukkueet saattavat rikkoa myös rajapyykin, kun tavoitellaan 200. kotimaalia. Maaleja kaikkiaan on tehty n. 3.10 per ottelu. Alla statistiikka maaleista: