Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

tiistai 13. joulukuuta 2011

Etelä-Amerikan (CONMEBOL) alueen MM-karsinnat

Etelä-Amerikassa MM-karsintoja on nyt pelattu neljän pelipäivän verran eli siis aika alkupuolella karsinnat ovat. Kaikkiaan otteluista on nyt pelattu neljäsosan verran. Paljon on tietysti kerinnyt tapahtumaan ja tilastoihinkin on saatu jo monenlaisia merkintöjä. Etelä-Amerikassahan 9 maata tappelee 4,5 jatkopaikasta ja jo nyt on nähtävissä trendi siitä, että mitkä maat tuossa taistelussa tulevat olemaan mukana. Seuraavan kerran Etelä-Amerikassa pelataan ensi kesäkuussa eli edessä on pitkä tauko. Alle on tuttuun tapaan kerättynä erilaisia tilastoja, tällä kertaa siis tuosta Etelä-Amerikan karsinnasta.

Aluksi osallistuvien maiden tilanne. Etelä-Amerikan karsintasysteemihän on sellainen, että kaikki ovat mukana karsinnassa alusta lähtien.
0

Kukaan ei siis ole vielä lähelläkään pudota jatkosta.

Otteluita Etelä-Amerikan karsinta-alueella pelataan 4 jokaisella pelikierroksella, joten otteluita on nyt pelattuna kaikkiaan 16. Alla tilastoa muuten noista pelatuista otteluista

15.11.2011: Kolumbia - Argentiina

Eli Etelä-Amerikan alueen karsinnoissa otteluita voitetaan pääasiassa kotona. Molemmat vierasvoitotkin ovat olleet hiukan onnekkaita ja olisivat hyvin voineet päättyä myös tasatulokseen.

Seuraavaksi tietoa rajapyykeistä, joita tässä yhteydessä seurataan myös.

Paraguay - Uruguay, 12.10.2011

16 ottelun tulos on luonnollisesti hiukan hajaantunut, joten alla tilastoja otteluiden lopputuloksista

2

Huomioitavaa on, että tähän mennessä kaikki pelatut tasapelit ovat päättyneet 1-1 ja molemmat vierasvoitot 1-2. Yleisin tuloskin alkaa hahmottumaa:
2-0
4 kpl

Maalejakin on keritty otteluissa tekemään jo kohtuullisesti, joten niistäkin tilasto tähän.

0

Ihan ensimmäisenä näistä tilastoista nousee esiin se, että vain yhdessä ottelussa vierasjoukkue on pystynyt tekemään maalin ensimmäisellä puoliajalla. Johtuukohan otteluun lähdön taktiikasta eli mitä pidemmälle ottelu pysyy tasaisena, niin sitä parempi. Vai onko kyseessä kotijoukkueen taktiikka, että alusta lähtien painetaan päälle eikä anneta vastustajalle mahdollisuuksia. Muutoin maaleja on tehty tähän mennessä lähes 3 maalia/ ottelua, mikä on ihan hyvä tilasto. Rajapyykit ovat vielä rikkomatta, mutta otetaan ensimmäiset maalintekijät tähänkin mukaan.