KARSINTATILANNE

Otteluita pelattu: 816/816, maaleja tehty: 2335
Eurooppa
Aasia
Etelä-Amerikka
Afrikka
Pohjois- ja Väli-Amerikka
Oseania
53 karsijaa
43 karsijaa
9 karsijaa
51 karsijaa
35 karsijaa
11 karsijaa
13 vielä mukana
4 vielä mukana
5 vielä mukana
5 vielä mukana
4 vielä mukana
0 vielä mukana
40 pudonnut
39 pudonnut
4 pudonnut
46 pudonnut
31 pudonnut
11 pudonnut
13 kisoihin
4 kisoihin
5 kisoihin
5 kisoihin
4 kisoihin
0 kisoihin

2014 FIFA World Cupiin selvinneet maat
Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Seuraavat MM-karsintaottelut
Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ottelu yhteenveto, 1. pelipäivä, Aasia, 3.kierros


Niin ne pyörähtivät karsinnat käyntiin 21 ottelun voimin. Ottelut tuottivat kaikkiaan 60 maalia eli siis vajaa 3 maalia/ottelu. Aasiassa maaleja tehtiin 24 kymmenessä ottelussa sekä Pohjois- ja Väli-Amerikassa 36 maalia. Otteluita oli 11.  Aika hyvin osui noi mun arviot Pohjois- ja Väli-Amerikan otteluissa, toki ne aika helppoja olikin. Aasiassa sen sijaan mun arvaukset meni aika huonosti, siellä tuli pari aika isoa yllätystä ja 2 jättiyllätystä oli todella lähellä. Käyn ottelut lohkoittain läpi ja arvion tuloksen vaikutusta lohkon tilanteeseen. Lisäksi mukana on oman arvion toteutuminen.

Aasia, lohko A
Aasian alueen lohkossa A oltiin todellisen jättiyllätyksen äärellä. Singapore meni ensimmäisellä jaksolla johtoon Kiinaa vastaan vieraskentällä. Johto piti aina 70. minuutille asti, sen jälkeen pari nopeaa maalia Kiinalle ja ottelu oli ohi. Kiina kaivoi kuin kaivoikin tarvittavan voiton. Kiinalle voitto oli helpotus, nyt sen on helpompi jatkaa jatkopaikan tavoittelua. Suoritus ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta pisteet ratkaisevat. Singapore oli juuri niin inhottava kuin sen pitikin. Se taisteli ensin voitosta ja sitten tasapelistä, mutta hävisi paremmalleen sitten kuitenkin. Vähän juuri niin kuin arvioinkin.

Toisessa lohkon ottelussa kohtasivat Irak ja Jordania. Tässä oli minun mielestä kyse yllätyksestä. Jordania voitti ottelun selväsi 0-2. Tämä itse asiassa muutti lohkon sisäistä kilpailua selvästi. Arvelin itse aikaisemmin, että ei olisi vielä Jordanian aika, mutta olin ilmeisesti väärässä. Toki yhdet ottelut on vasta pelattu, mutta nyt näyttää näiden otteluiden perusteella, että lohkosta tulee todella tasainen ja mitä vaan voi käydä. Raporttien mukaan Jordania oli ottelussa parempi erityisesti puolustuspäässä. Maalit parista vastaiskuista toivat pisteet sille. Ottelun kummallisuus oli, että ottelu keskeytettiin muutamaksi minuutiksi sähkökatkon vuoksi.

Aasia, lohko B
Lohkossa B Etelä-Korea oli juuri niin ylivoimainen Libanonia vastaan kuin pitikin. Epäilin ennen ottelua, että oliko tappio Japanille harjoitusottelussa merkki ongelmista. Etelä-Korea osoitti, että ei ollut. Vaikka mittari ei ollutkaan paras mahdollinen, näyttö oli vakuuttava. Etelä-Korea on vahvasti matkalla lohkovoittoon.

Tässä lohkossa Kuwaitin vierasvoitto ja erityisesti se tapa millä se tuli oli niin vakuuttava, että se yllätti. Toki se oli lopussa menettää varmalta näyttäneen voiton. Kuwaitin jatkopaikka näyttää nyt entistä varmemmalta. Yhdistyneet Arabiemiraatit oli oikeastaan juuri sellainen kuin odotin, hiukan vanhentunut ja kömpelö. Sillä on vielä vaikeat karsinnat edessä.

Aasia, lohko C
Japanin ja Pohjois-Korean ottelu oli juuri niin vähämaalinen kuin pitikin. Japani hakkasi päätään yli 94 minuuttia Pohjois-Korean muuriin. Muuriin joka tulee sen pelitavasta 8-1-1. Sillä ei paljon maaleja tehdä, mutta ei niitä päästetäkään. Nyt kuitenkin Japani maalinteossa onnistui lisäajalla ja sai ansaitut pisteet.  Tulos oli oikeastaan juuri se mitä olin ennustanut.

Toisessa ottelussa kohtasivat naapurimaat Tajikistan ja Uzbekistan. Ottelu oli tasainen ihan niin kuin ennustin. Parempi kuitenkin voitti ja Uzbekistanin vierasvoitto oli sille jatkoa ajatellen todella tärkeä. Tajikistanin rooli lohkossa on nyt vielä entistä enemmän vain yrittää napsia yllätyspisteitä, se avausyllätysetu on nyt mennyt. Tasapelikin oli lähellä aina toisen puoliajan puoleenväliin. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Uzbekistan tulee vielä olemaan Pohjois-Korean kanssa ongelmissa. Mielenkiintoista nähdä miten sen hyökkäys pystyy Pohjois-Korean muuria vastaan pelaamaan.

Aasia, lohko D
Karsintojen avausottelussa oli jättiyllätys todella lähellä. Australia oli pitkään todella isoissa vaikeuksissa Thaimaan kanssa. Vasta 86 minuutilla tullut voittomaali pelasti voiton sille. Tässä kävi oikeastaan samalla tavalla kuin Kiina – Singapore pelissä. Parempi jauhoi sitten kuitenkin voiton. Australiassa yritettiin mennä loukkaantumisten taakse, mutta kyllähän tilanne on se, että Australian pitäisi voittaa Thaimaa kakkostason miehilläkin. Veikkailin tiukkaa taistelua, jos Australian avausmaali viivästyy. Niin kävi, mutta Thaimaan maalia en ennustanut, enkä varsinkaan avausmaalia.

Toisessa ottelussa pelattiin ehkä jopa hiukan varman päälle tappiota vältellen. 0-0 tulos tyydyttää varmasti enemmän Saudi Arabiaa kuin Omania. Arvelin etukäteen, että Saudit hakevat vähintään tasapeliä, mutta veikkasin, että Oman olisi onnistunut maalinteossa. Näin ei käynyt ja toisen jatkoon menijän vaaka taipui nyt vahvasti Saudi Arabian puolelle.

Aasia, lohko E
Molemmat lohkon ottelut menivät oikeastaan juuri niin kuin arveltavissa oli. Iran oli selkeästi parempi kuin Indonesia. Sen esitys oli oikeastaan sen verran vakuuttava, että sillä näyttäisi olevan tällä hetkellä erittäin hyvät mahdollisuudet jopa itse MM-kisapaikkaan.

Bahrain ja Qatar tahkosivat 0-0 tasapelin, vähän niin kuin arveltavissa oli. Itse toki kuvittelin, että Bahrain vääntäisi voiton, mutta kommentoin myös, että tasapeli ei ole kaukana. Veikkaisin kuitenkin väärin. Silti olen sitä mieltä, että Bahrain on parempi kuin Qatar ja tulee menemään jatkoon lohkosta Iranin kaverina. Toki se vain nyt mutkistui aika paljon.

Ennustus vs. totuus
Kymmenestä arvauksestani vain 5 osui oikeaan, eli onnistumisprosentti on vain 50%. Todella surkea suoritus ja vielä katastrofaalisempikin tilanne oli tulossa, mutta niin Kiina, Japani kuin Australiakin onnistuivat lopussa nousemaan voittoihin. Tavoitteeni koko karsintojen osalta oli päästä 70% osumatarkkuuteen, joten alku ei ainakaan kovin hyvää lupaa.

Toisessa osassa käyn läpi Pohjois- ja Väli-Amerikan 2. kierroksen ensimmäisen ottelupäivän ottelut ja omat arvioni. Siellä osumatarkkuus oli hiukan parempi. Sen lisäksi tiedossa on tiistaisen ottelupäivän otteluanalyysit ja ennustukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti