KARSINTATILANNE

Otteluita pelattu: 816/816, maaleja tehty: 2335
Eurooppa
Aasia
Etelä-Amerikka
Afrikka
Pohjois- ja Väli-Amerikka
Oseania
53 karsijaa
43 karsijaa
9 karsijaa
51 karsijaa
35 karsijaa
11 karsijaa
13 vielä mukana
4 vielä mukana
5 vielä mukana
5 vielä mukana
4 vielä mukana
0 vielä mukana
40 pudonnut
39 pudonnut
4 pudonnut
46 pudonnut
31 pudonnut
11 pudonnut
13 kisoihin
4 kisoihin
5 kisoihin
5 kisoihin
4 kisoihin
0 kisoihin

2014 FIFA World Cupiin selvinneet maat
Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Seuraavat MM-karsintaottelut
Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Tästä pelataan


Viereisen kuvan pokaalista siinä lähinnä on kyse. Toki kyse on varmaan myös rahasta, maineesta ja kunniasta, mutta kuitenkin suurin osa merkittävien jalkapallomaiden (maajoukkue)pelaajista on sitä mieltä, että kun tuon palkinnon saisi kannateltavakseen.

Valitettavan harvan maan pelaajat on päässet palkinnon voittamaan. Maailmanmestaruudesta on pelattu jalkapallossa 18 kertaa ja voittajien joukosta löytyy vain 7 maata. Mutta näistä tilastoista joskus myöhemmin lisää.

FIFA World Cupin tarina on alkanut vuodesta 1974. Sitä ennen kisojen voittopokaalina oli pokaali nimeltään Jules Rimet, jonka historia on värikäs. Pokaali on 35 senttiä korkea ja hiukan vajaan 4 kilon painoinen. Se oli valmistettu kullatusta hopeasta ja jalustassa olevat kultalaatat on varattu voittajamaiden nimille.

Pokaali sai nimensä FIFA puheenjohtajaksi vuonna 1946 valitun Jules Rimetin mukaan, hänen ansioistaan MM-kisoja alettiin pelaamaan vuonna 1930. Vuonna 1970 Brasilia voitti kolmannen maailmanmestaruutensa ja pokaalista oli sovittu, että ensimmäisenä kolme voittoa saavuttava maa saa sen omakseen. Näin pokaali matkasi 2014 vuoden kisaisäntämaahan Brasiliaan. Pokaalille kävi kuitenkin huonosti, se varastettiin Brasiliasta vuonna 1983 ja sitä ei ole sen jälkeen nähty. Sitä tuskin kukaan yrittää edes myydö, joten se on jonkun yksityisen keräilijän hyllyssä keräämässä pölyä tai sitten sen on sulatettu ja hyödynnetty muulla tavalla.

Vuonna 1974 otettiin siis käyttöön FIFA World Cup pokaali. Se on sääntöjen mukaan asetettu ikuisesti kiertäväksi, joten mikään maa ei saa sitä omakseen. Tosin, pokaalissa on tilaa vain 17:sta nimilaatalle, joten nykyisessä muodossaan se voi olla vain vuoden 2038 kisoihin asti palkintona. Pokaali on sentin edeltäjäänsä korkeampi, 36 senttiä, ja se paina hiukan yli 6 kiloa. Se on myös huomattavasti arvokkaampi kuin edeltäjänsä, se on valmistettu 18 karaatin kullasta.

Vuonna 2014 maailmanmestaruudesta pelataan 20:n kerran ja World Cup pokaalista 11:sta kerran. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin sen saaja löytyy nelikosta; Italia, Saksa, Brasilia tai Argentiina... mutta tästä tilastosta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti