Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

maanantai 31. lokakuuta 2011

Tilastostatistiikkaa pelatuista otteluista osa2

Viime viikolla postasin maalimääriin liittyviä statistiikkoja. Kävin läpi ottelut myös maalientekoajan mukaan, joten siitä statistiikkaa seuraavaksi. Jaoin maalintekoajat kymmenen minuutin jaksoihin, pois lukien jaksojen loput ja lisäajat. Kävin jokaisen meneillään olevan karsinta-alueen läpi ja laskin kullekin alueelle tehtyjen maalien määrän jokaiselle kymmenen minuutin jaksolle.

Yleisesti ottaen on sanottava, että toisella jaksolla tehdään huomattavasti enemmän maaleja kuin ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkue iskee todennäköisimmin toisen jakson ensimmäisellä puolikkaalla ja vierasjoukkueen parhaat hetket ovat toisen jakson puolivälissä. Yllättäen on olemassa yksi 10 minuutin jakso, jolloin vierasjoukkueet ovat tehneet selkeästi enemmän maaleja kuin kotijoukkueet. Minuuteilla 31-40 kotijoukkueet on tehneet 16 maalia ja vierasjoukkueet 23 maalia. Kaikilla muilla mittausjaksoilla kotijoukkue on tehnyt maaleja. Kaikista eniten maaleja otteluissa on tehty 56-65 minuuttien välillä. Kaikkiaan 69 kappaletta. Ensimmäisellä jaksolla on tehty kaikkiaan 192 maalia, kun toisella jaksolla on tehty jo 293 maalia.

2

Aasian alueella maalitilasto mukailee aika tarkasti tätä kokonaisuutta, Etelä-Amerikassa on vasta pelattu niin vähän noita otteluita, että sitä ei kannata analysoida sen tarkemmin. Pohjois- ja Väli-Amerikassa vierasjoukkueet ovat tehneet kokonaisuudessaan enemmän maaleja, joten siinä mielessä tilastot eivät vastaa tuota yllä olevaa muutoin kun tuon yhteenlasketun maalitilaston osalta. Seurataan näitäkin tilastoja uudelleen sitten marraskuun pelipäivien jälkeen, kun teen yhteenvetoa jokaisesta karsinta-alueesta.