Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Ottelu yhteenveto, 2. pelipäivä, Etelä-Amerikka, 1.kierros

Etelä-Amerikan alueen toinen pelipäivä pelattiin siis eilen tiistaina. Jälleen ohjelmassa oli 4 peliä. Käydään läpi hiukan otteluita ja tilannetta lohkon sekä jatkon kannalta, lisäksi katsotaan että miten minun oma arvioni osui kohdilleen kussakin pelissä. Maaleja otteluissa tehtiin 12 eli tasan 3 per ottelu. Hiukan rauhallisemmin maaleja siitä taottiin kuin avaus pelipäivänä. Mukana otteluissa oli yksi käsittämätön moka ja yksi jonkinlainen yllätys. Koko kierroksella maaleja tehtiin huikeat 86 kappaletta. Nyt tehtyjä maaleja on koossa jo 483, joten marraskuussa rikotaan taas rajapyykkejä. Kaikkiaan maaleja on nyt tehty 137 ottelussa 3,53 maalin keskiarvolla eli maaleja tehtiin tällä pelipäivällä hiukan keskiarvoa enemmän.

Etelä-Amerikan karsintalohko
Lohkon ensimmäinen ottelu oli Bolivian ensimmäinen kotiottelu näissä karsinnoissa. Se kohtasi Kolumbian, joka aloitti karsintansa. Ensimmäinen jakso oli aikalailla päästä päähän soljuvaa peliä, molemmilla oli paikkoja, mutta ei mitään huikaisevia. Heti toisen jakson alussa Kolumbia onnistui tekemään maalin ja sen jälkeen alkoi hirvittävä pyöritys Kolumbian maalin tuntumassa. Bolivia haki maalia kuin herhiläinen ja oli todella hyvä. Se loi tukuittain maalipaikkoja ja vihdoin ja viimein muutama minuutti ennen loppua se onnistui tasoittamaan pelin. Ja sitten… on ihan käsittämätöntä, että Etelä-Amerikassa kotitasapelin arvostus on ihan nolla. Bolivia haki lähes kymmenellä miehellä voittomaalia vielä yliajalla. Pallon menetys ja vastahyökkäys ja maali Kolumbialle. Itse olisin ainakin ottanut edes tasapelipisteen, mutta Bolivialle se ei ilmeisesti riittänyt. Näin se on edelleen nollilla, kun Kolumbialla on kasassa 3 pistettä. Seuraavaksi marraskuun pelipäivinä Kolumbia saa kotikentälleen Venezuelan ja muutamaa päivää myöhemmin Argentiinan. Bolivia taas pelaa ensin Argentiinan vieraana ja toisen ottelun Venezuelan vieraana. Itse veikkailin ottelusta tasapeliä, mutta Bolivia meni mokaamaan senkin… ehkä juuri siksi olenkin jotenkin huuli pyöreenä sen taktiikalle…

Toisessa ottelussa kohtasivat ensimmäisessä ottelussa nöyryytetty Chile ja hyvin karsinnat aloittanut Peru. Jotenkin oli jo alun perin selvää, että Chile on ärsytetty ja tulee alussa kovaa. Itsekin veikkailin tuollaista mallia. No Chile käytännössä ratkaisi ottelun ekan parikymppisen aikana tehden pari maalia. Toisella jaksolla Peru kyllä osoitti, miksi se on yksi tämän karsinnan yllättäjistä, se nousi 3-0 tilanteesta 3-2 tilanteeseen ja pisti Chilen tiukoille. Chile sai kuitenkin vielä rankkarista maalin ja näin ollen peli oli selvä. Tulos 4-2 kertoo kumpi oli parempi, mutta se kertoo myös sen, että Etelä-Amerikan karsinnasta on tulossa verinen taisto. Tällä hetkellä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Chile jatkaa karsintoja Uruguayn vieraana ja sitten se saa kotiinsa vastaan Paraguayn. Peru puolestaan on seuraavana pelipäivänä huilivuorossa ja kohtaa 15. marraskuuta vieraskentällä Ecuadorin. Minun veikkaus tähän Chile – Peru otteluun oli ykkönen ja se olikin ainoa yön otteluista, joka osui kohdilleen.

Kolmannessa ottelussa Paraguay sai vieraakseen Uruguayn. Ottelu oli hyvin tasainen, eikä ihan huippupaikkoja ollut kovinkaan montaa. Uruguay onnistui menemään toisen jakson puolivälissä 1-0 johtoon ja onnistui estelmään Paraguayn yritykset aina toisen jakson lisäajalle asti. Lisäaikaa ottelussa annettiin 3 minuuttia ja Paraguay sai 2 minuutin kohdalla kulmapotkun. Pallo pomppi maalin edustalla hetken ennen kuin Richard Ortiz onnistui potkaiseemaan pallon maaliin. Maali oli Ortizin ensimmäinen maajoukkueessa ja se tuli hänen ensimmäisessä esiintymisessä. Näin ollen pisteet jaettiin ja se oli ehkä ihan oikeutettukin tulos. Uruguay on nyt karsintalohkon kärjessä neljällä pisteellä ja Paraguaykin sai pistetilin auki. Itse veikkailin tähän otteluun kakkosta eli Uruguayn voittoa, mutta sekin mureni ottelun lisäajalla, samoin kuin Bolivia-Kolumbia ottelu. Seuraavalla kierroksella Paraguay isännöi Ecuadoria ja matkustaa toisessa pelissä muutamaa päivää myöhemmin Chilen vieraaksi. Uruguay puolestaan kohtaa ensin Chilen ja on toisena marraskuun pelipäivänä huilivuorossa.

Yön viimeisessä ottelussa Etelä-Amerikan alueella pelattiin Venezuelan ja Argentiinan välinen kamppailu. Argentiinahan pöllytti Chileä oikein kunnolla kotikentällään viime perjantaina ja kun Venezuela hävisi oman ottelunsa, oli Argentiina selkeä suosikki tähän otteluun. Venezuela vaihtoi täysin miehistönsä edellisestä tappio-ottelusta ja se näytti tuottavan tulosta. Tätä peliä en nähnyt, mutta Ecuadoria vastaan viime perjantaina Venezuela oli aneeminen. Nyt todennäköisesti ei niin ollut, koska Venezuela voitti ottelun 1-0. Nyt on sitten yksi tilastokin kirjoitettu uusiksi, sillä Venezuelan voitto Argentiinasta oli sille kautta aikain ensimmäinen. Argentiinalle tämä oli varmasti pettymys Chile voiton jälkeen, mutta toisaalta minäkin osasin sanoa, että Venezuelaa ei voi aliarvioida. Itseä tämä tulos ei tosin yllätä, koska Venezuelaa on tullut seurattua muutama vuosi jo tarkemmin, mutta kyllähän voitto melkoinen paukku on. Sitä en jaksa ymmärtää, että miten Argentiina menetti täysin sen otteen, jonka se saavutti Chile ottelussa… no tosin kuten aiemmin kirjoitin, niin yhden ottelun voi voittaa kuka tahansa, pitkässä sarjassa tasoerot tulevat näkymään. Itse veikkailin tähän ottelun Argentiinan voittoa, ei osunut. Seuraavaksi Venezuela matkustaa Kolumbiaan ja toisessa pelissä se saa Bolivian kotikentälleen. Argentiina puolestaan kohtaa samat maat, mutta toisessa järjestyksessä.

Ennustus vs. totuus
Nyt ei oikein ennustukset osunut, tosin vain yksi ottelu oli täysin väärin, mutta lopputulokseksi jäi kuitenkin vain yksi oikeaan osunut ottelu, eli vain 25% otteluarvauksista meni oikein. Koko karsintojen tavoitehan oli 70%, joten tämä oli huikea katastrofi. Nyt tilanne on se, että tästä lähtien otteluiden pitää osua kohdilleen isolla prosentilla, jos tuohon alkuperäiseen tavoitteeseen meinaa päästä. No vielä on tuollainen 700 peliä jäljellä, joten onhan tässä aikaa. Kaiken kaikkiaan eilisen pelipäivän jälkeen otteluiden osumisprosentti on 56,3%, joten ero tavoitteeseeen on aika kaukana. Tähän tuli iso romahdus, kun Pohjois- ja Väli-Amerikan alueen suuret suosikit eivät pystyneet otteluitaan voittamaan.

Seuraavissa postauksissa katsotaan yleiskuvaa sekä Aasian että Pohjois- ja Väli-Amerikan karsintojen suhteen.