KARSINTATILANNE

Otteluita pelattu: 816/816, maaleja tehty: 2335
Eurooppa
Aasia
Etelä-Amerikka
Afrikka
Pohjois- ja Väli-Amerikka
Oseania
53 karsijaa
43 karsijaa
9 karsijaa
51 karsijaa
35 karsijaa
11 karsijaa
13 vielä mukana
4 vielä mukana
5 vielä mukana
5 vielä mukana
4 vielä mukana
0 vielä mukana
40 pudonnut
39 pudonnut
4 pudonnut
46 pudonnut
31 pudonnut
11 pudonnut
13 kisoihin
4 kisoihin
5 kisoihin
5 kisoihin
4 kisoihin
0 kisoihin

2014 FIFA World Cupiin selvinneet maat
Brasilia, Japani, Australia, Iran, Etelä-Korea, Hollanti, Italia, Costa Rica, USA, Argentiina, Belgia, Sveitsi, Saksa, Kolumbia, Venäjä, Bosnia-Herzegovina, Englanti, Espanja, Chile, Ecuador, Honduras, Nigeria, Norsunluurannikko, Kamerun, Ghana, Algeria, Kreikka, Kroatia, Portugali, Ranska, Meksiko, Uruguay

Seuraavat MM-karsintaottelut
Karsinta on päättynyt

LIVESCORE

lauantai 15. lokakuuta 2011

Statistiikkaa meneillään olevista karsintakierroksista


Katselin eri alueiden otteluita ja tilastoja. Poimin sieltä muutamia mielenkiintoisia seikkoja tuohon alle.

Aasia:
Aasian alueen kolmannen kierroksen eri pelipäivinä on tehty maaleja seuraavasti:
1) 24 maalia
2) 25 maalia
3) 34 maalia

Eli kasvava trendi ollut koko ajan. Maaleja on tehty epätasaisesti eri lohkoissa. Alla siitä:
A) 14 maalia
B) 24 maalia
C) 14 maalia
D) 13 maalia
E) 18 maalia

2 maata on vielä ilman maaleja eli Oman ja Tajikistan eivät ole vielä maalinteossa onnistuneet. Eniten maaleja, 10, ovat tehneet sekä Japani että Iran. Päästettyjä maaleja on eniten Tajikistanilla, jolla on myös kaikista suurin negatiivinen maaliero, -10. Vähiten maaleja, eli vain yhden, ovat tähän mennessä päästäneet A lohkon Jordania, C lohkon Japani ja Uzbekistan sekä E lohkon Iran. Näin ollen paras positiivinen maaliero tällä hetkellä on Japanilla ja Iranilla, +9 maalia.

Eniten maaleja on tehnyt tällä karsintakierroksella Etelä-Korean Park Chu-Young, 5 kappaletta. Neljässä maalissa on 400. maalin koko karsinnoissa tehnyt Australian Joshua Kennedy. Kolmen maalin mies on Japanin Shinji Okazaki. Kahdessa maalissa on onkin sitten jo useita pelaajia.

Pohjois- ja Väli-Amerikka:
Pohjois- ja Väli-Amerikan alueen karsinnoissa on pelattu tällä kierroksella jo neljänä pelipäivänä, maaleja kyseisinä päivinä on tehty seuraavasti:
1) 36 maalia
2) 45 maalia
3) 39 maalia
4) 40 maalia (10 ottelua, 1 peli vielä pelaamatta tältä pelipäivältä)

Lohkoissa maaleja on tehty kovasti erilailla, alla listaus:
A) 25 maalia
B) 19 maalia
C) 16 maalia (lohkossa vain 3 joukkuetta, joten pelejä vähemmän pelattuna)
D) 25 maalia
E) 25 maalia (yksi ottelu vielä pelaamatta, joten tämä varmasti muuttuu)
F) 50 maalia

Pohjois- ja Väli-Amerikan toisen kierroksen karsinnoissa on vielä 2 maata neljän pelipäivän jälkeen, jotka eivät ole pystyneet maalin tekoon. Toinen tosin on pelannut lohkossa C vain 2 ottelua. Barbados on jäänyt neljästi nollille, kun Dominicalle se on käynyt kahdesti. Eniten maaleja tällä karsintakierroksella on tehnyt Antigua & Barbuda, joka on mättänyt keskimäärin 6 maalia/ottelu eli yhteensä 24 maalia. Toki tämä oli ennustettavissa, koska lohko F on tasollisesti todella huono lohko, mutta se ei tietenkään ole pois Antigua & Barbudalta, jolla on myös paras positiivinen maaliero, +21. Päästettyjä maaleja eniten on selkeästi lohko F:n Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, peräti 31 kappaletta, sillä on tehtynä 1 maali, joten sillä on myös suurin negatiivinen maaliero, -30 maalia. Vähiten maaleja on päästänyt Kanada, yhden maalin, joka syntyi Saint Lucian toimesta Kanadassa pelatussa avausottelussa.

Pelaajista maaleja on tehnyt eniten Antigua & Barbudan USA:ssa ammatikseen pelaava Peter Byers, kaikkiaan 8 maalia. Hän on myös eniten koko karsinnoissa maaleja tehnyt pelaaja. Belizen Deon McCauley ja Vietnamin Le Cong Vinh ovat molemmat tehneet maalin vähemmän. Pohjois- ja Väli-Amerikassa seuraavalla kolmikolla on 5 maalia kasassa, Antigua & Barbudan Tamarley Thomas, Haitin Jean-Eudes Maurice ja Panama Blas Perez (maalit tehty 3 ottelussa). Neljästä maalista löytyy 4 pelaajaa, kolmesta maalista 6 pelaajaa ja kahdesta jo toistakymmentä.

Etelä-Amerikka:
Etelä-Amerikan karsinnoissa on pelattu vasta 2 pelipäivää, mutta tehdään sieltäkin samat huomiot kuin muista. Eli alla pelipäivien maalimäärät:
1) 15 maalia
2) 12 maalia

Kaikkiaan siis maaleja on tehty tähän mennessä 27 kappaletta. Näistä 5 kappaletta on tehnyt sekä Chile että Uruguay. Chilen peleissä on tapahtunut muutenkin paljon, kun se on päästänyt myös eniten maaleja yhdessä Bolivian kanssa, kaikkiaan 6 maalia. Vähiten maaleja, yhden, ovat tehneet Venezuela ja Paraguay. Ecuador puolestaan on ainoa maa, joka ei ole vielä päästänyt maalia, mutta se onkin pelannut vasta yhden ottelun. Suurin positiivinen maaliero on tällä hetkellä Uruguaylla, Argentiinalla ja Ecuadorilla, + 2 maalia. Isoin negatiivinen maaliero on Bolivialla, tällä hetkellä -3 maalia.

Eniten henkilökohtaisia onnistumisia on Argentiina Gonzalo Higuainilla, joka teki hattutempun avausottelussa Chileä vastaan. Kahdessa maalissa ovat Perun Jose Paolo Guerrero ja Uruguayn Diego Lugano. Yhden maalin miehiä onkin sitten jo paljon enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti